KIINTEISTÖN VUOSIKORJAUSOHJELMA 2014

Tätä sivua on päivitetty: 10.7.2013

Sivu on alunperin avattu: 28.3.2013

Ala- ja rinnakkaissivuja on voitu avata ja päivittää muulloin.

Kaikki kommentit ovat tervetulleita ja ne voi toimittaa kotisivujen päivittäjälle.

OIKEUDELLINEN HUOMAUTUS

********************************************

PÄÄTÖSTILANNE

Asiasta ei toistaiseksi ole tehty yhtiökokous eikä hallituspäätöksiä, lukuunottamatta sitä, mitä hallituksessa on päätetty ja yhtiökokoukselle esitetty kunnossapitotarveselvityksestä. Kunnossapitotarveselvitys ei kuitenkaan ole päätös ko. selvityksessä esitettyjen korjausten toteuttamisesta.

Hyvän taloyhtiöhallintotavan mukaista on, että vuosikorjausohjelma käsitellään yhtiökokouksessa. Asunto-osakeyhtiöhallinnon asiantuntijalähteissä on myös esitetty, että syysyhtiökokous olisi hyvä ajankohta seuraavan tilikauden vuosikorjausohjelman käsittelylle.

Näin ollen mahdollinen ajankohta käsitellä 2014 vuosikorjausohjelma olisi syksyllä 2013 pidettävä ylimääräinen yhtiökokous.

Jos näin halutaan toimia, tulisi hallituksen vahvistaa 2014 vuosikorjausohjelma-esitys syysyhtiökokoukselle joskus alkusyksystä 2013.

LINKKI: VUOSIKORJAUSOHJELMAN YLEISISTÄ LÄHTÖKOHDISTA

*****************************

ALUSTAVAA LUONNOSTELUA MAHDOLLISEKSI 2014 VUOSIKORJAUSOHJELMAKSI

VUOSIKORJAUSOHJELMAN ASIAT TALOUSHALLINNOLLISESSA JÄRJESTYKSESSÄ

1. HUOMATTAVAT KESKEN TAI VALMISTEILLA OLEVAT KIINTEISTÖN PERUSKORJAUS- TAI PARANNUSHANKKEET KULUVALLA TILIKAUDELLA

Näillä tarkoitetaan laajamittaisia korjauksia, jotka poikkeavat selvästi tavanomaisista taloyhtiön vuosikorjauksista, ja jotka valmistellaan (tai on valmisteltu) yhtiökokouksen päättämällä suunnitelmallisella hankesuunnittelulla (sisältäen esim. korjaustarvekartoitus-asiakirjan, hankesuunnitelma-asiakirjan, hankebudjetti-asiakirjan, jne.)

1.1 JOIDEN TOTEUTTAMISESTA (esim. korjausurakan toteuttamisesta ja valvomisesta), TALOUSARVIOSTA JA RAHOITTAMISESTA ON JO PÄÄTETTY (TAI PÄÄTETÄÄN NYT SYYS-) YHTIÖKOKOUKSESSA, JA JOIDEN TOTEUTUS ON KÄYNNISSÄ, ALKAMASSA, TAI VOI ALKAA KULUVALLA/KO. TILIKAUDELLA

Riippuen siitä mitä syysyhtiökokous päättää, esim.:

1.2. JOIDEN SUUNNITELMALLISEN KORJAUSHANKESUUNNITTELUN (SO. HANKESUUNNITELMAN, -TALOUSARVION, JA -RAHOITUSSUUNNITELMAN LAATIMINEN) KÄYNNISTÄMISESTÄ ON JO PÄÄTETTY (TAI PÄÄTETÄÄN NYT SYYS-) YHTIÖKOKOUKSESSA, JA JOIDEN HANKESUUNNITTELUKULUT ON BUDJETOITU YHTIÖKOKOUKSEN JO TAI NYT VAHVISTAMAAN TALOUSARVIOON

1.3 JOIDEN SUUNNITELMALLISEN KORJAUSHANKESUUNNITTELUN ESIVAIHEEN KÄYNNISTÄMINEN HALLITUKSESSA, PÄÄMÄÄRÄNÄ ESIM. VARSINAISEN KORJAUSHANKESUUNNITTELUN KÄYNNISTÄMISEN ESITTÄMINEN YHTIÖKOKOUKSELLE, ON MAHDOLLISTA (VAHVISTETUN TALOUSARVION PUITTEISSA) KULUVALLA TILIKAUDELLA, MIKÄLI HALLITUS NIIN PÄÄTTÄÄ

*****

2. HUOMATTAVAT KESKEN TAI VALMISTEILLA OLEVAT VUOSIKORJAUKSET JA SELLAISIIN RINNASTETTAVAT KORJAUS- JA HUOLTOASIAT

Näillä tarkoitetaan korjauksia, jotka eivät ole erityisen mittavia, kuten pitkällistä hanke- ja rahoitussuunnittelua edellyttäviä korjaushankkeita, (jollainen olisi esim. laajamittainen putkiremontti) vaan lähinnä tavanomaisia ja välttämättömiä taloyhtiön vuosikorjauksia, mutta jotka on budjetoitu/budjetoidaan erikseen kyseisen tilikauden talousarvioon.

Asiat kiireellisyysjärjestyksessä:

  1. Radonkorjaustarpeen selvittelyvaihe (II-radontutimukset)
  2. Pergolan purkaminen (muussa tapauksessa kunnostaminen ja kehittäminen

*****

3. KIINTEISTÖN PIENEMMÄT KORJAUSASIAT

Näillä tarkoitetaan vuosikorjausluontoisia asioita, joita ei ole eritelty, eikä katsota tarpeelliseksi eritellä, omina tilierittelynä yhtiökokouksen vahvistamassa/vahvistettavassa talousarviossa, mutta jotka kuitenkin voidaan toteuttaa kokonaistalousarvion puitteissa.

Mahdollisia asioita:

  1. taloyhtiön piha-alueen paikkakorjausten tarvekartoitus. Voisi tarkoittaa esim. 1) joko laajaa koko piha-alueen kuntokartoitusta, mutta 2) vaihtoehtoisesti esim. vain niiden maa-alueiden kunto- ja korjaustarvekartoitusta, jotka ovat pohjakerrosten asuntojen terassien piha-alueina. (Esim. (maanmuokkauksia tms.) asuinhuoneistojen A1 ja A2 edessä olevlla alueella). Tällaisesta kuntokartoituksesta tulisi arveltavasti laatia erityisbudjetti 2015 talousarvioon.
  2. teknistä isännöintiä koskevan sopimuksen päivittäminen jos katsotaan tarpeelliseksi (?)
  3. tilikauden 2015 korjausohjelman (taloyhtiölähtöiset korjaukset) valmistaminen ja vahvistaminen syksyllä 2014 pidettävässä ylimääräisessä yhtiökokouksessa, tai muussa tapauksessa kevään 2015 varsinaisessa yhtiökokouksessa

******************************************************

OHJEITA VUOSIKORJAUSOHJELMAN LAATIMISEEN

Kiinteistöliitto