KIINTEISTÖN VUOSIKORJAUSOHJELMA 2013 (LUONNOS)

Tätä sivua on päivitetty: 3.4.2013

Sivu on alunperin avattu: 28.3.2013

Ala- ja rinnakkaissivuja on voitu avata ja päivittää muulloin.

Kaikki kommentit ovat tervetulleita ja ne voi toimittaa kotisivujen päivittäjälle.

OIKEUDELLINEN HUOMAUTUS

********************************************

JOHDANTO

Tätä asiakirjaa käsitellään 3-10.4.2013 hallituksen sähköpostikokouksessa. Asiakirjan lopullinen versio (eli hallituksen päätökseksi tullut) julkaistaan kotisivuilla viimeistään 11.4.2013, ellei päätöstä jouduta lykkäämään.

Asiakirja on tarkoitettu lähinnä hallituksen ja isännöitsijän, teknisen isännötsijän ja huoltoyrityksen työskentelyn, ja yhteisötiedotuksen, tueksi.

Korjausasioiden taloushallinnollisena päätöksenteon välineenä taloyhtiön hallitus käyttää vuosikorjausohjelmaa, jossa kuvataan kaikki hallitustyöskentelyn kannalta olennaisimmat korjasasiat, eli ne, joiden suunnittelua ja toteuttamista hallituksen tulee erikseen ja nimenomaisesti (eli sovitusti) valvoa.

Vuosikorjausohjelman asiat on lähtökohtaisesti koottu yhtiökokousten päätöksistä, ja vahvistetusta talousarviosta, sekä siitä, mitä on keskusteltu varsinaisessa yhtiökokouksen esityslistan kohdassa "muut asiat".

Niitäkin korjausasioita, joista ei ole yhtiökokouksissa mitään päätetty, voidaan korjausohjelmassa esittää mikäli näille korjauksille on olemassa painavaa/erityistä syytä: esimerkillisesti mm. ennakoimaton korjaustarve kuten yllätteän ilmennyt kosteusvaurio.

Vuosikorjausohjelmaa voidaan siis joiltain osin tarvittaessa päivittää mikäli päivittämiselle on olemassa painavia/erityisiä syitä. Muutossyiden erityisyys/painavuus ja muutospäätökset hallituksen tulee käsitellä ja päättää aina korjausasiakohtaisesti. Siihen on varauduttava, että yllättäviä ja ennakoimattomia erityisiä korjastarpeita saattaa aina ilmetä, mitkä edellyttävät myös korjausohjelman päivittämistä.

VUOSIKORJAUSOHJELMAN ASIAT TALOUSHALLINNOLLISESSA JÄRJESTYKSESSÄ

1. HUOMATTAVAT KESKEN TAI VALMISTEILLA OLEVAT KIINTEISTÖN PERUSKORJAUS- TAI PARANNUSHANKKEET KULUVALLA TILIKAUDELLA

Näillä tarkoitetaan laajamittaisia korjauksia, jotka poikkeavat selvästi tavanomaisista taloyhtiön vuosikorjauksista, ja jotka valmistellaan (tai on valmisteltu) yhtiökokouksen päättämällä suunnitelmallisella hankesuunnittelulla (sisältäen esim. korjaustarvekartoitus-asiakirjan, hankesuunnitelma-asiakirjan, hankebudjetti-asiakirjan, jne.)

1.1 JOIDEN TOTEUTTAMISESTA (esim. korjausurakan toteuttamisesta ja valvomisesta), TALOUSARVIOSTA JA RAHOITTAMISESTA ON JO PÄÄTETTY YHTIÖKOKOUKSESSA, JA JOIDEN TOTEUTUS KÄYNNISSÄ, ALKAMASSA, TAI VOI ALKAA KULUVALLA TILIKAUDELLA

1.2. JOIDEN SUUNNITELMALLISEN KORJAUSHANKESUUNNITTELUN (SO. HANKESUUNNITELMAN, -TALOUSARVION, JA -RAHOITUSSUUNNITELMAN LAATIMINEN) KÄYNNISTÄMISESTÄ ON JO PÄÄTETTY YHTIÖKOKOUKSESSA, JA JOIDEN HANKESUUNNITTELUKULUT ON BUDJETOITU YHTIÖKOKOUKSEN VAHVISTETAMAAN TALOUSARVIOON

  • näitä ei ole tiedossa, ainakaan toistaiseksi

1.3 JOIDEN SUUNNITELEMALLISEN KORJAUSHANKESUUNNITTELUN ESIVAIHEEN KÄYNNISTÄMINEN HALLITUKSESSA, PÄÄMÄÄRÄNÄ ESIM. VARSINAISEN KORJAUSHANKESUUNNITTELUN KÄYNNISTÄMISEN ESITTÄMINEN YHTIÖKOKOUKSELLE, ON MAHDOLLISTA (VAHVISTETUN TALOUSARVION PUITTEISSA) KULUVALLA TILIKAUDELLA, MIKÄLI HALLITUS NIIN PÄÄTTÄÄ

  • taloyhtiön kiinteistön pohjakerrosten lattiapainaumat, mikäli niitä ei pystytä korjaamaan tavanomaisina vuosikorjausluontoisina asioina vahvistetun talousarvion puitteissa
  • taloyhtiön kiinteistön ikkuna- ja parveke-/terassiovien peruskorjaushankkeen suunnitelmallisen korjaushankesuunnittelun käynnistämisen valmistelu yhtiökokouksen päätöksentekoa varten (mikäli on olemassa painavia perusteita sen osalta että huoltomaalaus ei ole enää taloudellisesti järkevää, ja että taloudellisesti järkevämpää on käynnistää laajempien korjaustapavaihtoehtojen suunnitelmallinen selvittäminen)
  • muita ei ole, eikä kuluvalla tilikaudella esitetä ilman painavia/erityisiä syitä

2. HUOMATTAVAT KESKEN TAI VALMISTEILLA OLEVAT VUOSIKORJAUKSET JA SELLAISIIN RINNASTETTAVAT KORJAUS- JA HUOLTOASIAT

Näillä tarkoitetaan korjauksia, jotka eivät ole erityisen mittavia, kuten pitkällistä hankesuunnittelua edellyttäviä korjaushankkeita, (jollainen olisi esim. laajamittainen putkiremontti) vaan lähinnä tavanomaisia ja välttämättömiä taloyhtiön vuosikorjauksia, mutta jotka on voitu budjetoida erikseen yhtiökokouksen vahvistamassa talousarviossa.

Asiat kiireellisyysjärjestyksessä:

  1. Radonkorjausten toteutusvaihe 1 ja jatkoradonkorjaustarpeen selvittelyvaihe (II-radontutimukset)
  2. Leikkipaikan liukumäen uusiminen
  3. Taloyhtiössä esiintyvät lattiapainaumat kartoitetaan ja vauriot korjataan kuntotutkimuksen jälkeen tehtävien päätösten mukaisesti (vahvistetun talousarvion puitteissa, tai muussatapauksessa korjauksia lykätään yhtiökokouksen päätettäväksi)
  4. taloyhtiön kylpyhuonekortin (ohjeistus märkätilojen korjaamisesta) päivityksen valmiiksi saaminen
  5. ikkunan pokien huoltomaalauksen suunnittelu, mikäli päätetään huoltomaalata

********************************

3. KIINTEISTÖN PIENEMMÄT KESKENERÄISET KORJAUSASIAT

Näillä tarkoitetaan vuosikorjausluontoisia asioita, joita ei ole eritelty erillisenä tilierittelynä yhtiökokouksen vahvistamassa talousarviossa, mutta jotka kuitenkin voidaan toteuttaa ko. talousarvion puitteissa.

Kiireellisyysjärjestyksessä:

  1. G-rapun oikeassa reunassa olevan vaurioituneen rännin korjaaminen, josta ilmoitettiin 2.4.2013 varsinaisessa yhtiökokouksessa.
  2. taloyhtiön piha-alueen paikkakorjauksia (maanmuokkauksia tms.) asuinhuoneistojen A1 ja A2 edessä olevlla alueella, tai näiden korjausten suunnitelmallisen suunnittelun käynnistäminen, jollei pystytä korjaamaan vahvistetun talousarvion puitteissa. Korjaussuunnittelu aloitetaan pyytämällä teknistä isännöitsijää selvittämään korjauksen mahdollisia yksityiskohtia ja vaihtoehtoja lumien sulamisen jälkeen.
  3. teräsritilärappusten asentamisen suunnittelu ja asentaminen yläpihalle kulkevan sisääntulorampin sille osuudelle, jossa on vielä puurappusia, jotka jäätyvät talvella.
  4. sopimus teknisestä isännöinnistä
  5. tilikauden 2014 korjausohjelman (taloyhtiölähtöiset korjaukset) valmistaminen 31.12.2013 mennessä

******************************************************

OHJEITA VUOSIKORJAUSOHJELMAN LAATIMISEEN

Kiinteistöliitto