PAIKOITUSTASON/-KANNEN PERUSKORJAUS-HANKE: TOTEUTUKSEN ELI URAKKAVAIHEEN VALMISTELU (TALVELLA 2011-2012)

Tällä tiedotesivulla tiedoitetaan autopaikoitustason (synonyymisesti "paikoituskannen", "parkkihallin", tai "parkkitason") peruskorjaushankkeen toteutusvaiheen valmistelusta.

Tämä teksti on päivitetty 2.1.2012

Tämä sivu on avattu alunperin: 2.1.2012

***********************************************************************************************************

Taloyhtiön toiminnallinen johto, so. isännöitsijä ja taloyhtiön hallitus, valmistelevat talvella 2011-2012 paikoitustason peruskorjaushankkeen urakkavaihetta, joka toteutetaan vuoden 2012 kuluessa.

Peruskorjaushankkeen toteutus-/urakkavaiheen valmisteluvaiheeseen kuuluvia asioita ovat (yleisesti) mm. (tämä ei ole välttämättä täydellinen lista):

  • valmistautua alkavan hankkeen toteutukseen
  • ko. vaihe alkaa usein ja monien asioiden osalta jo hankesuunnitteluvaiheessa (esim. tarjouskilpailu on saatettu aloittaa (kuten nyt tässä tapauksessa on tehty) jo hankesuunnitteluvaiheessa niin, että hankkeen toteutuksesta ja tarjousten hyväksymisestä tai hyväksymättä jättämisestä, sekä tarjouskilpailun mahdollisesta jatkamisesta päätetään ylimääräisessä yhtiökokouksessa)
  • urakkasopimusneuvottelujen päättäminen, lopullisen urakkasopimuksen tarkistaminen sekä allekirjoittaminen
  • urakkavaiheen valvontasopimuksen tekeminen (yhtiökokouksen päätösten mukaisesti)
  • yhtiökokouksen päättämien peruskorjaushankkeen rahoitustoimenpiteiden valmistelu
  • urakkavaiheen toteuteutuksen mahdollistavat lisätoimenpiteet kuten autopaikkajärjestelyistä sopiminen
  • urakkavaiheen tiedottamisesta sopiminen
  • yleisesti urakkaavaiheen valmisteluvaihe päättyy (pääosin ja pääsääntöisesti) urakoisijan/urakoitsijoiden valitsemiseen, sekä urakkasopimusten allekirjoittamiseen, mutta kuten edellä olevista asioista huomataan, myös muita asioita kuin urakkasopimuksen allekirjoittaminen voi kuulua tähän vaiheeseen.

TAUSTALLA OLEVAT TALOYHTIÖN PÄÄTÖKSET

Taloyhtiön ylimääräinen yhtiökokous 4.10.2011 päätti yksimielisesti hyväksyä taloyhtiön hallituksen esityksen paikoituskannen peruskorjaushankkeesta seuraavasti (kokouksen esityslistan kohta 7):

  • paikoituskannen peruskorjaushanke toteutetaan hallituksen esittämässä laajuudessa
  • paikoituskannen peruskorjaushankkeen urakkavaihe toteutetaan hallituksen esittämässä aikataulussa: vuoden 2012 kuluessa, pääurakkavaiheen keskittyessä kevät-kesä-syksy -vaiheeseen.
  • koko hankkeen kustannus: n. 450 000euroa sis. alv
  • korjausten yhteydessä suoritetaan paikoituskannen sähkölaitteiden peruskorjauksta maksimissaan 10 000euron budjetilla. Ko. yhtiökokous antoi hallitukselle valtuudet joko kilpailuttaa tai olla kilpailuttamatta sähköurakointia, ja tehdä sähköurakoinnista sopimus
  • ko. yhtiökokous myönsi hallitukselle valtuudet sopia valvontasopimus urakan valvonnasta, ja joko kilpailuttaa tai olla kilpailuttamatta valvontaa

Lisäksi ko. kokous hyväksyi hallituksen esitykset:

  • enintään 450 000euroan lainannostosta ko. urakkaa varten
  • ko. lainan vakuuksista
  • lainanlyhennysrahaston kartuttamisesta enintään maksettujen lainanlyhennysten määrällä sekä hankeosuuksien keräämisestä
  • myöntää hallitukselle valtuudet määrätä riittävä pääomavastike lainan hoitamiseksi

URAKKASOPIMUSASIAKIRJOJEN KERTAUSTA

Urakkatarouspyyntöasiakirjoihin kuuluu tavallisesti: 1) tarjouspyyntökirje, 2) tarjouslomake, 3) urakkaohjelma, 4) urakkarajaliite, 5) turvallisuusasiakirja, 6) yksikköhintaluettelo (mm. lisä- ja muutostöiden varalle) ja 7) tekniset asiakirjat (piirustukset, työselostukset, jne.).

Urakkaohjelmasta on käytävä ilmi tilaajan ja urakoitsijan väliset hankekohtaisesti esitetyt kaupalliset ehdot ja keskeiset tiedot. Urakkarajaliitteestä tulee ilmetä työmaan hallintoa ja yhteisiä toimitiloja sekä eri urakkasuoritusten välisiä urakkarajoja koskevat säännöt.

Turvallisuusasiakirja on korjaustyön suunnittelua ja valmistelua varten laadittu asiakirja, joka sisältää korjaushankkeen ominaisuuksisita, oloista ja luonteesta aiheutuvat ja niiden toteuttamiseen liittyvät tarpeelliset turvallisuustiedot. Turvallisuusasiakirjan laadinnan yhteydessä selvitetään ja esitetään korjaustyön toteuttamiseen liittyvät vaara- ja haittatekijät. Turvallisuusasiakirjan laadinta on rakennuttajan vastuulla. (Virta, Jari. Suomen Kiinteistölehti, nro. 9/2008)