HALLITUKSEN SÄHKÖPOSTIKOKOUKSEN (KOKOUSNRO. 12/2013) ESITYSLISTAMUOTOINEN KOKOUSKUTSU
Tätä sivua on päivitetty: 14.8.2013 klo 21.30
Sivu on avattu alunperin: 1.4.2013
Ala- ja rinnakkaissivuja on voitu avata ja päivittää muulloin.
Kaikki kommentit ovat tervetulleita ja ne voi toimittaa kotisivujen päivittäjälle.
OIKEUDELLINEN HUOMAUTUS
- Tiedot saattavat olla vanhentuneita tai epähuomiosta virheellisiä. Tarvittaessa tarkista oikeat ja ajankohtaiset tiedot siltä jolle asia kuuluu, ensisijaisesti hallinnolliselta isännöitsijältä tai tekniseltä isännöitsijältä, muutoin esim. taloyhtiön hallituksen puheenjohtajalta, tai turvallisuusasioissa esim. turvallisuusvastaavalta mikäli sellainen on valittu .
- Kopiointi oikeudet / Copyrights: Asunto Oy Vanha Kaarelantie 7
*********************************
Asia: Asunto Oy Vanha Kaarelantie 7 hallituksen kokous, joka pidetään etäkokouksena, sähköpostin välityksellä
Aika:
- Kokous avataan/alkaa: maanantaina 5.8.2013, klo 10
- Kokous päättyy: viimeistään perjantaina 9.8.2013 Klo 18 (ellei asioita saada aikaisemmin päätettyä)
Kutsutut:
- hallituksen jäsenet
- isännöitsijä
- tarvittaessa voidaan kutsua: tekninen isännöitsijä tai muu asiantuntija niiden varsinaisten kokousasioiden osalta, jotka koskevat kiinteistön korjauksia tai huoltoa
- tarvittaessa voidaan kutsua: edellisen hallituksen puheenjohtaja tai muu osakas, jolla on asiantuntija-/erityisnäkemystä esityslistalla olevasta varsinaisesta asiasta
ASIAT:
1§ KOKOUKSEN AVAUS
Kokokouksen avauspäivänä puheenjohtaja avaa kokouksen lähettämällä kutsutuille seuraavan sähköposti-ilmoituksen kokouksen avaamisesta:
"Asunto Oy Vanha Kaarelantie 7 hallituksen sähköpostikokous on avattu.
Pyydän ilmoittamaan:
osallistutko kokoukseen, vaiko et osallistu (vastaamattomuus voidaan tulkita, että et osallistu kokoukseen)
mahdolliset kokouskutsun mukana toimitetusta esityslistasta poikkeavat ehdotuksesi (kokouksen esityslistan) osalta. (Vastaamattomuus tähän kysymykseen voidaan tulkita, että hyväksyt kokouksen esityslistan sellaisena kuin se oli kokouskutsussa toimitettu.)"
2§ KOKOUKSEN OSALLISTUJIEN, KOOLLEKUTSUJEN LÄHETTÄMISEN, SEKÄ LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN
OSALLISTUJIEN TOTEAMINEN
Kokouksen puheenjohtaja toteaa kokouksen osallistujat kohdan 1§ mukaisten ilmoitusten mukaisesti.
- Niiltä kokoukseen kutsutuilta, jotka eivät ole sähköpostitse ilmoittaneet kokouksen ensimmäiseen päivään mennessä osallistuvatko kokoukseen vaiko eivät, hallituksen puheenjohtaja tiedustelee vielä puhelimitse, kokouksen alkuvaiheessa, aikooko osallistua kokoukseen vaiko ei.
KOOLLEKUTSUMISEN TOTEAMINEN
Kokous todettaneen koollekutsutuksi sähköpostina toimitettuina kokouskutsuina.
Kokouskutsut on lähetetty sähköpostitse 31.7.2013.
KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN
Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus todettaneen ellei ole erityistä syytä todeta toisin. Erityiset syyt tulee kirjata pöytäkirjaan. Epäselvässä tilanteessa kokouksen laillisuudesta kommenttia voidaan pyytää esim. isännöitsijältä.
- Joskus voi käydä niin, että kokous on laillinen, mutta ei päätösvaltainen: esim. kun kokouskutsut on toimitettu hyvän hallintotavan ja lain sääntöjen mukaisesti, mutta kokoukseen ei osallistu riittävä määrä hallituksen jäseniä. Tällaisessa tilanteessa kokous voidaan pitää rajoitetusti, tarkoittaen että asioista voidaan keskustella, mutta mikäli päätöksiä halutaan tehdä, tulee niille saada todistettavasti hyväksynnät kokouksen ulkopuolisilta hallitusjäseniltä. Nämä hyväksynnät voidaan kyseisen kokouksen päätöksestä pyytää kokouksen jälkeen. Yksi vaihtoehto on myös tiedustella kokouksen ulkopuolisen kantaa päätösehdotukseen jo kokouksen aikana, esim. puhelimitse, mikäli se sopii muille kokoukseen osallistuville. Tämä ei ehkä ole täysin hyvän hallintotavan mukaista, mutta arveltavasti ainakin pienempien asioiden osalta niin voidaan tarvittaessa toimia. Näin toimitaan usein fyysisten kokousten suhteen. Sähköpostipostikokousten osalta on kuitenkin syytä harkita, onko järkevämpää vain siirtää kokousajankohtaa niin, että kokous voidaan pitää päätösvaltaisena.
3§ KOKOUSAJANKOHDAN JA KOKOUSKÄYTÄNNÖN/TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN
KOKOUSAJANKOHDAN HYVÄKSYMINEN
Kokouskutsussa ilmoitettu kokoontumisajankohta hyväksyttäneen, ellei ole erityistä syytä muuttaa kokousajankohtaa.
- Yleensä kokoukset pyritään pitämään kokouskutsussa ilmoitettuna ajankohtana. Kuitenkin kun asioista päätetään sähköpostitse, voi joskus olla ennalta vaikeaa tietää, ennätetäänkö päättämään ilmoitetussa kokousajassa, vai joudutaanko kokousta jatkamaan. Sähköpostitse päätettävien asioiden osalta voidaan näin ollen tarvittaessa kesken kokouksen päättää, että kokousta jatketaan ko. asian osalta ilmoitettua kokouksen päättymisaikaa pidemmälle. Hallituksen jäsenellä on halutessaan oikeus olla tällaisesta enemmistöpäätöksestä erimieltä.
KOKOUSKÄYTÄNNÖN/TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN
Kokouskäytäntänä on sähköpostikokous, jonka yleinen työjärjestys on esitetty tämän linkin takaa avautuvalla nettisivulla.
Kaikki varsinaiset kokousasiat käsitellään omana sähköpostiketjunaan, jotka kokouksen puheenjohtaja lähettää kokoukseen osallistujille.
Päätösentekoon osallistuvien tulee jättää päätösehdotukset päätettävää asiaa koskevaan erilliseen sähköpostiviestiketjuun, ja niin, että kopio ko. viestistä menee kaikille kokoukseen osallistuville hallituksen jäsenille ja kokouksen sihteerille.
Varsinaisten kokousasioiden päätökset kokouksen puheenjohtaja ilmoittaa kaikille päätöksentekoon osallistuneille viipymättä päätöksen vahvistamisesta.
Kokouksen päätyttyä sihteeri, tai kokouksen puheenjohtaja, toimittaa kokoukseen osallistuneille hallitusjäsenille pöytäkirjaluonnoksen kommentoitavaksi. Pöytäkirjat allekirjoitetaan seuraavassa hallituksen fyysisessä kokouksessa.
4§ ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN
Esityslista hyväksyttäneen, ellei muutospyyntöjä esitetä ja niitä vahvisteta. Esityslistaa koskevat muutospyynnöt tulee ilmoittaa sähköpostitse puheenjohtajalle ennen kuin ensimmäisestä varsinaista kokousasiaa ollaan päättämässä. Esityslistaa koskevia muutospyyntöjä olisi hyvä toimittaa, jo ennen kokousta, mikäli se on mahdollista.
VARSINAISET KOKOUSASIAT:
5§ VARSINAINEN KOKOUSASIA 1:
- Teräsritilärappusten asentamista koskevan tarjouksen valinta/hyväksyminen (isännöitsijän toivomus on, että asia päätettäisiin viimeistään 15.8.2013 mennessä, jotta asennukset ehditään tehdä ennen liukkaita kelejä)
PÄÄTÖKSENTEON TILANNEKUVA (tämä kappale lisätty 7.8.2013 klo 15):
Keskustelu asiasta oli avattu sähköpostiviestillä kaikille kokoukseen osallistuville 3.8.2013. Kaikki hallituksen jäsenet ovat 7.8.2013 klo 15.30 mennessä ehdottaneet yksimielisesti, että Metaljee Oy:n tarjousvalitaan. Näin ollen kokouksen päätökseksi tulee Metaljee Oy:n tarjouksen hyväksyminen, ja että isännöitsijä/tekninen isännöitsijä valtuutetaan viipymättä sopimaan, tilaamaan ja valvomaan ko. työt, käyttökuntoon asennettuna hyvissä ajoin ennen syksyn liukkaita kelejä.
Mikäli kokoukseen osallistuva hallitusjäsen on tästä päätöksestä erimieltä, tulee hänen jättää erimielisyys ilmoitus viimeistään 9.8.2013 mennessä.
6§ VARSINAINEN KOKOUSASIA 2:
(1) 3.6.2013 hallituksen kokouksen päätösten mukaan taloyhtiölähtöisesti on aloitettu 3 kosteusvaurioriskissä olevan märkätilan korjaussuunnittelu. Ko. hallituksen kokouksen päätöksestä on tekninen isännöitsijä valtuutettu neuvottelemaan ao. osakkaiden kanssa ensi siitä suoritetaanko märkätilassa kph-kortin mukainen ´täsmäkorjaus´ jossa ainoastaan korjataan tiettyjä märkätilan osia, vai suorittaako osakas märkätilan osakaslähtöisen peruskorjauksen, jossa taloyhtiö hyvittää tiettyjä kuluja kph-kortin mukaan. Näistä märkätilakorjausasioista yhden märkätilan (B12) korjaussuunnittelu oli jo alustavasti käynnistetty tilikaudella 2012, ja sitä jatketaan nyt.
KORJAUS EDELLISEEN KAPPALEESEEN, lisätty 6.8.2013:
"Virhe kokouskutsun alkuperäisessä esityslistassa
- Toisin kuin tämän kokouksen lähetetystä alkuperäisessä esityslistassa mainintaan, että vain yhden märkätilan (B12), joko kokonaan tai osin taloyhtiölähtöinen, korjaussuunnittelu oli käynnistetty aikaisemmin, korjataan tätä tietoa ilmoittamalla, että myös märkätilojen A2 ja F 44, joko kokonaan tai osin taloyhtiölähtöisen, korjaussuunnittelun käynnistämisestä oli hallitus päättänyt jo ennen 3.6.2013 kokousta.
- A2, B12 ja F44 märkätilojen taloyhtiölähtöisen tarvekorjauksen korjaussuunnittelun käynnistämistä koskeva olennainen päätös oli (tiettävästi ensimäisen kerran) tehty 2.11.2011. Tämän jälkeen taloyhtiön hallitus ja yhtiökokous ovat tehneet useita märkätilojen (kokonaan tai osin taloyhtiölähtöisesti tapahtuvia) korjauksia liittyvä päätöksiä, joiden olennainen historia löytyy tämän linkin takaa."
Asiasta päätetään isännöitsijän / teknisen isännöitsijän esityksen pohjalta, sekä siltä pohjalta, mitä hallitukselle heinäkuussa 2013 toimitetuissa sähköposteissa ovat isännöitsijä, tekninen isännöitsijä ilmoittaneet.
TILANNEKUVAN TARKENNUKSIA JA PÄIVITYKSIÄ (Tämä kappale on lisätty 7.8. klo 20)
(1) Virhe kokouskutsun esityslistassa
Toisin kuin tämän kokouksen lähetetystä alkuperäisessä esityslistassa mainintaan, että vain yhden märkätilan (B12), joko kokonaan tai osin taloyhtiölähtöinen, korjaussuunnittelu oli käynnistetty aikaisemmin, korjataan tätä tietoa ilmoittamalla, että myös märkätilojen A2 ja F 44, joko kokonaan tai osin taloyhtiölähtöisen, korjaussuunnittelun käynnistämisestä oli hallitus päättänyt jo ennen 3.6.2013 kokousta.
A2, B12 ja F44 märkätilojen taloyhtiölähtöisen tarvekorjauksen korjaussuunnittelun käynnistämistä koskeva olennainen päätös oli (tiettävästi ensimäisen kerran) tehty 2.11.2011. Tämän jälkeen taloyhtiön hallitus ja yhtiökokous ovat tehneet useita märkätilojen (kokonaan tai osin taloyhtiölähtöisesti tapahtuvia) korjauksia liittyvä päätöksiä, joiden olennainen historia löytyy tämän linkin takaa, sekä sama teksti oli toimitettu kokouskutsusähköpostin liitteenä.
(2) Teknisen isännöitsijän saamat tarjoukset A2, B12 ja F 44 märkätilojen peruskorjaamisesta (oletuksena, että osakkaat toteuttavat osakaslähtöisesti märkätilan peruskorjauksen, ja taloyhtiö hyvittää niitä kph-kortin mukaisesti.)
Tekninen isännöitsijä oli saanut urakointitarjoukset A2, B12 ja F 44 märkätilojen peruskorjaamisesta, ja laatinut niistä ehdotuksen hallitukselle siten, että ehdotuksessa näkyy ko. korjausten kulut taloyhtiön ja osakkaan kesken jyvitettynä/hyvitettynä, kun taloyhtiö hyvittää korjauksia kph-kortin (erityisesti sen päivitysversion) mukaisesti. Tämä urakkataruous-asiakirja oli toimitettu hallitusjäsenille jo aikaisemmin, ja se on myös kokouskutsun liitteenä.
(3) A2 ja F 44 sopimusilmoitus, sekä B 12 erimielisyys-/riitatilanne
Teknien isännöitsijä oli 26.7.2013 sähköpostitse ilmoittanut kaikille hallituksen jäsenille, että on hallituksen 3.6.2013 valtuuttaman A2, B 12 ja F 44 märkätilojen korjaussuunnittelun ja korjauksista sopimisen osakkaan ja taloyhtiön kesken päässyt sopimukseen A2 ja F 44 märkätilojen osalta, mutta B 12 sopiminen on kesken, johtuen ao. osakkaan heinä-elokuussa 2013 ilmoittamasta erimielisyydestä, koskien taloyhtiölähtöisten märkätilakorjausten laajuutta, sekä mahdollisia hyvityksiä mikäli osakas suorittaisi märkätilan laajan peruskorjauksen osakaslähtöisesti. Lisäksi B 12 osakas on 31.7.2013 sähköpostissa ilmoittanut vaativansa, että taloyhtiön tulee peruskorjata koko B 12 märkätila. Tämä B 12 osakkaan vaatimus tulkittaneen vaatimukseksi myös siitä, että taloyhtiön tulee maksaa ko. korjaukset. (Tämä vaatimus on oli toimitettu kokouskutsun liitteenä.)
Tämä vaatimus on muutos aikaisempaan B 12 osakkaan vaatimukseen, joka sisälsi tarjouksen märkätilan korjaamisesta osakkaan ja taloyhtiön kesken siten, että osakas maksaisi saunan korjaamisen, ja taloyhtiö kylpyhuoneen korjaamisen. Tämä tarjous-ehdotus oli 25.7.2013 sähköpostitse ilmoitettu tekniselle isännöitsijälle ja myöhemmin, kokouksutussa, hallituksen jäsenille.
(4) Isännöitsijän 30.7.2013 sähköpostitse toimittama ilmoitus, että 3.6.2013 hallituksen kokouksen suunnittelemat märkätilakorjaussuunnitelmat A2, B 12 ja F 44 märkätilojen korjausten toteutuksen ja kustannusten hyvitysten ja jyvitysten osalta, joiden lähtökohtana on kph-kortin päivitysversio, eivät sisällä niin olennaisia muutoksia alkuperäiseen kph-korttiin, etteikö hallitus voisi päättää ko. korjausten tilaamisesta, ja hyvitysten maksamisesta, ilman että yhtiökokous vahvistaa kph-kortin päivitysversion.
Ko. ilmoitus oli seuraava:
"Hei!
Minusta voimassaoleva kph-kortti ei ole merkittävästi ristiriidassa hallituksen kokouksen päätöksen kanssa. Tavoitteena on molemmissa tehdä mahdollisimman edullisesti riittävän turvallinen remontti mahdollisimman lähelle alkuperäistä tasoa.
Mielestäni hallituksella on oikeus valtuuttaa isännöitsijä teettämään ko. korjaukset.
Terveisin
Kimmo"
(5) ASIAAN LIITYEN MYÖS: TALOYHTIÖN MÄRKÄTILOJEN KUNTO- JA KORJAUSTARVEKARTOITUSTEN, KORJAUSSUUNNITTELUN JA KORJAAMISEN LAAJA HISTORIA
PÄÄTÖKSENTEON TILANNEKUVA (tämä kappale oli lisätty 7.8.2013 klo 15, ja sitä on päivitetty 14.8.2013):
- Kokoukseen osallistujien (enemmistön) kesken on 5-6.8.2013 sovittu, että asian käsittelyä jatketaan sen laajuudesta johtuen ainakin sunnuntaille 11.9.2013 asti, ja tarvittaessa, esim. B 12 märkätilan riitatilanteen ratkaisemiseksi seuraavalle viikolle (viikko 33).
- Keskustelu asiasta oli avattu sähköpostiviestillä kaikille kokoukseen osallistuville 6.8.2013 (myöhään illalla).
- Kokoukseen osallistuvia oli pyydetty ensin jättämään kaikki ko. asioihin mahdollisesti liittyvät olennaiset kysymykset sähköpostiviestin koosteena, viimeistään lauantaihin 10.8.2013 mennessä, mutta toivonmukaan jo aikaisemmin.
- Tämän jälkeen tehtäväksi oli pyydetty kokoukseen osallistuvien (hallitusjäsenten) ilmoittaa ehdotus ainakin A2 ja F 44 märkätilojen korjaamisen osalta, koska ainakin näiden osalta toivottiin päätöksenteon tulevan valmiiksi sunnuntaina 11.8.2013.
- Viikolla 33 tekninen isännöitsijä ilmoitti, että olennaiset asiat on jo sovittu A2 ja F 44 osakkaiden kanssa.
- Kokoukseen osallistuvia (hallitusjäseniä) pyydettiin ilmoittamaan, noudatetaanko B 12 märkätilan korjaamisen ja korjauskulujen hyvittämisen/jyvittämisen osalta samoja periaatteita (kph-kortin periaatteet) kuin noudatetaan A2 ja F 44 märkätilojen osalta, ja mitä on noudatettu muidenkin märkätilojen osalta, ja mikä vastaa taloyhtiön yleistä ja yhtäläistä linjaa, eikä riko osakkaiden yhdenvertaisuuden periaatetta. Vai, viedäänkö asian käsittely yhtiökokoukseen, jossa päätetään mahdollisesta ko. linjasta poikkeamisesta, silläkin seurauksella, että B 12 osakkaalle tuotetaan tällä ratkaisulla erityista taloudellista etua, suhteessa muihin osakkaisiin?
- Kaikki hallitusjäsenet olivat ilmoittaneet 13.8.2013 mennessä, että B 12 märkätilan korjaustason ja kustannusten jyvityksen/hyvityksen osalta noudatetaan yhtiön yleistä ja yhdenvertaista linjaa (kph-korttia), kuten tehdään A2 ja F 44 märkätilakorjauksissa. Tämä välipäätös-tieto ilmoitettiin B 12 osakkaalle 13.8. ja häntä pyydettiin viipymättä ilmoittamaan, pyytääkö asian käsittelyn viemistä yhtiökokouksen ratkaistavaksi, vai suostuuko hallituksen aikaisempaan ehdotukseen märkätilan korjaamisen sopimisesta ((a) taloyhtiölähtöinen täsmäkorjaus, tai (b) osakaslähtöinen peruskorjaus jota taloyhtiö valvoo ja hyvittää kph-kortin mukaisesti.)
- B 12 ilmoitti 13.8.2013 suostuvansa vastaavaan menettelyyn kuin A2 ja F 44 märkätilakorjauksissa, ja kuten tekninen isännöitsijä oli 3.6.2013 hallituksen päätöksen mukaisesti ehdottanut.
- Päätöksentekoa A2, B12 ja F 44 märkätilojen sopimusasioista (mm. taloyhtiön ja osakkaiden keskiset kirjalliset sopimusluonnokset, korjausvalvonta, ja kosteuskartoitukset) jatketaan 13.-18.8.2013. Kuitenkin niin, että päätösehdotukset tulee olla ilmoitettu perjantaihin 16.8.2013 mennessä.
- Tekninen isännöitsijä on ilmoittanut sähköpostitse 7.8.2013, että muille kuin A2, B 12 ja F 44 märkätilojen taloyhtiölähtöiselle korjaussuunnittelulle ja korjaamiselle, ei ole kuluvalla tilikaudella tarvetta, ja että korjaussuunnittelu- ja toteutus käynnistetään tarvittaessa mikäli jossain märkätilassa todetaan merkittävää kosteus-/home- tms. vauriota.
7§ VARSINAINEN KOKOUSASIA 3:
Asiasta päätetään mahdollisuuksien mukaisesti, lähinnä isännöitsijän / teknisen isännöitsijän esityksen pohjalta. Tarkoituksena ei ole vielä lukkoonlyödä lopullista tilkauden 2014 M-VKO:ta, vaan päättää alustavasti siitä ja sen sisällöstä.
PÄÄTÖKSENTEON TILANNEKUVA (tämä kappale lisätty 7.8.2013 klo 16, ja sitä on päivitetty 14.8.2013 klo 21.30):
- Kokoukseen osallistujien (enemmistön) kesken on 5-6.8.2013 sovittu, että asian käsittely sijoitetaan, tai voidaan sijoittaa, kokouksen loppupuolelle, johtuen edellisen asian käsittelyn laajuudesta ja haastavuudesta.
- Keskustelu asiasta oni avattu sähköpostiviestillä kaikille kokoukseen osallistuville 7.8.2013: teknistä isännöitsijää on pyydetty ilmoittamaan näkemyksensä M-VKO 2014 mahdollisesta sisällöstä, sekä ilmoittamaan hallitukselle mihin mennessä ja mihin hintaan (mikäli maksaa) voi päivittää 2.11.2011 hallituksen kokouksen käsittelemän märkätilojen korjaussuunnitelman nyky tilannetta vastaavasti, ja sen pohjalta laatia hallitukselle ehdotuksen kaikista painavin perustein taloyhtiölähtöisesti käynnistettävistä ja suoritettavista märkätilojen huoltokorjauksista, sekä laajemmista korjauksista, tilikauden 2014 aikana.
- Tekniseltä isännöitsijältä oli 8.8.2013 saatu sähköpostitse päivitetty märkätilojen korjaussuunnitelma, ja maininta, että muita kuin A2, B12 ja F 44 märkätilakorjauksia ei taloyhtiölähtöisesti tarvitsisi suorittaa kuluvana vuonna 2013, ja että asiaan palataan tarvittaessa eli mikäli huomattavia kosteus- tms. vaurioita ilmenee.
- Tekniseltä isännöitsijältä saatiin 9.8.2013 sähköpostitse ehdotus, että märkätilojen korjaustarvekartoitusta kannattaisi seuraavan kerran jatkaa alkuvuodesta 2015, jolloin kartoitettaisiin onko uusia vesivaurioita tullut, tai havaitaanko muita kohtuuttomia puutteita. Teknisen isännöitsijän ilmoittama näkemys oli, että huoltoyhtiön toimesta korjattiin toistaiseksi pahimat puutteet viime kierroksen jälkeen 2011, ja että ainoastaan A2, B12 ja F 44 jäivät korjaamatta. Tekninen isännöitsijä myös ilmoitti, että kaikkiin kylpyhuoneisiin on päästy (eli ei ole yhtään paitsioon jäänyttä kylpyhuonetta, kuten oli vielä Vahanen Oy:n kartoituksessa talvella 2010-2011.). Mahdolliseksi ennakoivan korjaamisen minimitasoksi tekninen isännöitsijä ehdotti kph-kortin mukaista korjausohjetta.
- Asian osalta kaksi hallitusjäsentä olivat 9.8. mennessä jättäneet ehdotuksen, jonka mukaan märkätilojen korjaushistoriaa ja jäljelläolevaa käyttöikää tulisi kartoittaa, ja kartoittamisen olisi hyvä valmistua jo tämän vuoden puolella, niin, että hallitus voisi talvella 2013-2014 tehdä johtopäätöksiä siitä, kannattaako kevään 2014 varsinaiselle yhtiökokoukselle esittää joidenkin märkätilojen ennakoivaa korjaamista.
8§ VARSINAINEN KOKOUSASIA 4:KÄSITELLÄÄN VAIN MIKÄLI KOKOUKSEEN MENNESSÄ, TAI SEN KULUESSA TALOYHTIÖ SAA UUDEN TARJOUKSEN KPH-KORTIN JURIDISESTA KONSULTOINNISTA
- Kph-kortti: Suomen Kiinteistöliitto on luvannut jättää elokuussa tarjouksen kph-kortin uuden luonnoksen juridisesta konsultoinnista. Hallituksen tulisi käsitellä tämä tarjous, arveltavasti elokuussa 2013.
TILANNEKUVA (14.8.2013)
- Kph-kortin päivitysversion juridisesta konsultoinnista ei olla vielä saatu uutta tarjousta.
- Suomen Kiinteistöliitosta on elokuussa ilmoitettu, että asiaa hoitaa Mia Pujals, ja että hän palaa asiaan.
- Hallituksen kuluvassa kokouksessa on keskusteltu siitä, onko perusteita pyytää Suomen Kiinteistöliitolta alennusta mahdollisesta uudesta tarjouksesta, esim. sillä perusteella, että Suomen Kiinteistöliitto teki sopimusrikkomuksen keväällä 2013 kun ei hoitanut taloyhtiön tilausta.
VARSINAISTEN PÄÄTETTÄVIEN KOKOUSASIOIDEN JÄLKEEN:
9. TIEDOKSIANTOASIAT
Kuten normaalissa kokouksessa, myös sähköpostikokouksessa voidaan tuoda esille tiedoksiantoasioita.
- Sähköpostikokouksissa, jotka halutaan lähtökohtaisesti pitää lyhyinä, on toivottavaa, että ainoastaan erityisen huomattavia ilmoitusasioita ilmoitetaan. Esimerkiksi tavanomaisia huoltotoimen asioita ei kannata ilmoittaa sähköpostikokoukselle, vaan suoraan huoltofirmalle, tekniselle isännöitsijälle, tai isännöitsijälle.
Tiedoksiantoasiana kokoukselle on ilmoitettu hallituksen avoimesta asialistasta.
10. KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN
Puheenjohtaja ilmoittaa kokouksen päättymisen.
Lähtökohtaisesti kokous päättyy vahvistetetun esityslistan mukaisena ajankohtana ellei kokouksessa olla toisin sovittu.
Kokouksen jatkamisesta viikolle 33 oli sovittu viikolla 32, ja siitä tietodettiin vielä sunnuntaina 11.8.2013.
Kokous päättyy viimeistään sunnuntaina 18.8.2013.