VAIHTOEHTOINEN HALLITUKSEN SÄHKÖPOSTIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS

Tätä sivua on päivitetty: 26.6.2013

Sivu on avattu alunperin: 26.6.2013

Ala- ja rinnakkaissivuja on voitu avata ja päivittää muulloin.

Kaikki kommentit ovat tervetulleita ja ne voi toimittaa kotisivujen päivittäjälle.

OIKEUDELLINEN HUOMAUTUS

  • Tiedot saattavat olla vanhentuneita tai epähuomiosta virheellisiä. Tarvittaessa tarkista oikeat ja ajankohtaiset tiedot siltä jolle asia kuuluu, ensisijaisesti hallinnolliselta isännöitsijältä tai tekniseltä isännöitsijältä, muutoin esim. taloyhtiön hallituksen puheenjohtajalta, tai turvallisuusasioissa esim. turvallisuusvastaavalta mikäli sellainen on valittu .
  • Kopiointi oikeudet / Copyrights: Asunto Oy Vanha Kaarelantie 7

*********************************

Tätä hallitus ei ole toistaiseksi hyväksynyt, mutta se julkaistaan tässä siltä varalta, että hallitus haluaisi jatkossa kehittää sähköpostikokousten työjärjestystä.

KOKOUSKÄYTÄNTÖ / TYÖJÄRJESTYS

  1. Kokous pidetään sähköposti kokouksena, esityslistan mukaisista asioista, esityslistassa mainittuna keskustelu- ja käsittelyajankohtana, ja kokouskutsussa mainittujen osallistujien kesken.
  2. Keskusteluvälineenä on ainoastaan sähköposti, mutta erityisestä syystä myös puhelin tai muu viestintä väline: erityisenä syynä voi olla esim. että sähköpostiyhteys on ollut olennaisesti epäkunnossa.
  3. Kokoukseen osallistujilla on mahdollisuus esittää sähköpostitse tai puhelimitse koko kokouksen, tai yksittäisen asian käsittelyn jatkamista, mikäli sellaiselle on erityistä/painavaa syytä. Tällainen syy voisi olla, esim. että hallitusjäsen ei ole pystynyt huomattavien tietoteknisten vaikeuksien vuoksi osallistumaan kokoukseen ja asia on painoarvoltaan erityisen merkittävä suhteessa hallituksen jäsenen valvontavelvollisuuteen.
  4. Esityslistan asiat päätettäneen puheenjohtajan esityksen mukaisesti, ellei niitä ole, esityslistassa ilmoitettuun ajankohtaan mennessä, pyydetty muuttamaan: vastaamattomuus tulkitaan puheenjohtajan kokouskutsun esityslistaan kirjaaman päätösesityksen hyväksymiseksi.
  5. Keskustelu viestit tulee lähtökohtaisesti toimittaa kaikille kokoukseen osallistujille.
  6. Tarvittaessa, varsinaisten kokousasioiden osalta, voi puheenjohtaja tiedustella näkemystä hallituksen edelliseltä puheenjohtajalta, joka on 2.4.2013 varsinaisessa yhtiökokouksessa ilmoittanut olevan käytettävissä taloyhtiön asioissa, ja puheenjohtaja voi myös ottaa hänet mukaan sähköpostikeskusteluun, mutta hän ei voi osallistua varsinaiseen päätöksentekoon.
  7. Varsinaiset päätösesitykset, ja varsinkin jos ovat muutosehdotuksia puheenjotajan esitykseen, osallistujien tulee sähköpostittaa kaikille kokouksen osallistujille, ja esityslistassa hyväksyttyyn viimeiseen ajankohtaan mennessä.
  8. Mikäli asiasta tulee useampia päätösesityksiä, joudutaan äänestämään. Äänestäminen hoidetaan sähköpostitse siten, että puheenjohtaja pyytää jokaista ilmoittamaan, esityslistassa esitettynä tai muutoin erikseen sovittuna aikana, kantansa asian osalta. Mikäli äänestystä ei pystytä esim. teknisistä vaikeuksista johtuen, suorittamaan siihen mennessä mitä on sovittu esityslistan vahvistamisen yhteydessä, joudutaan äänestyksen ajankohdasta ja asian käsittelyn jatkamisesta päättäämään erikseen.
  9. Puheenjohtaja julistaa päätökset sähköpostitse kaikkien osallistujien tietoon kokouksen pöytäkirja-luonnos muotoisena digitaalisena tiedostona, esim. pdf-asiakirjana, ja esityslistassa mainittuna ajankohtana.
  10. Kokousosallistujien tulee (ennalta-) tarkistaa pöytäkirja ja ilmoittaa sitä koskevista muutosehdotuksista tai mahdollisten eriävien mielipiteiden jättämisestä viikon kuluessa kokouksen päättymisestä.
  11. Kokous katsotaan päättyneeksi ellei pyyntöjä kokouksen jatkamisesta ole esitetty (kokouksen hyväksymässä) esityslistassa ilmoitettuun ajankohtaan mennessä.
  12. Isännöitsijä tulostaa kokouksen vahvistetun pöytäkirjan ja kerää siihen allekirjoitukset kaikilta hallituksen jäseniltä seuraavassa hallituksen kokouksessa, ja isännöitsijä arkistoi pöytäkirjan muiden hallituksen pöytäkirjojen joukkoon (taloyhtiön hallintomappi tms.).
  13. Mikäli päätökseen osallistunut haluaa jättää päätöksestä eriävän mielipiteen, päätetään eriävän mielipiteen jättämisen hyväksymisesta/hyväksymättä jättämisestä siinä hallituksen kokouksessa, jossa sähköpostikokouksen pöytäkirja allekirjoitetaan. Erivän mielipiteen jättämistä ei kuitenkaan voida hyväksyä, ilman erityisen painavaa syytä, ellei siitä ole ilmoitettu kokoukselle hyvissä ajoin ennakkoon, viimeistään viikkoa ennen sitä hallituksen kokousta, jossa sähköpostikokouksen pöytäkirja on tarkoitus allekirjoittaa. Päätös hyväksytystä eriävästä mielipiteestä, ja ko. eriävä mielipide, kirjataan sen hallituksen kokouksen pöytäkirjaan, jossa päätös erivän mielipiteen hyväksymisestä on tehty.