Yhteisantennijärjestelmä taloyhtiössä

Yhteisantenni

Taloyhtiössä on yhteisantennijärjestelmä:

  • Radiokanavat ovat samoilla taajuuksilla kuin ne löytyvät mm. autoradiosta
  • Digitaalinen televisio on tyyppiä DVB-T (maanpäällinen lähete).
  • Teräväpiirtolähetys on tyypiltään DVB-T2. Kanavatiedot löydät digi-TV:n infosivuilta.
  • Huomautus: Taloyhtiömme ei ole kytketty kaapelitelevisioon (DNA tai Telia) vaan televisiopalvelut tarjotaan maanpäällisen digitelevision (DVB-T/T2) tekniikan avulla
  • Päivitys 12.6.2013: Taloyhtiössä niissä huoneistoissa, jotka maksoivat 170 eur liittymismaksun voi seurata huoneistokohtaisella satelliittivirittimellä (DVB-S) satelliitteja Astra 19.2E, Hotbird 13E, Thor Intelsat 0.8W, Sirius 4.8E ja niiden satoja ilmaisia ja maksullisia kanavia.
  • Päivitys 25.2.2024: Toinen lautasantenni on hajonnut, asiaa selvitellään, vähemmän satelliitteja tajolla

Yhteisantennin on tyyppiä DVB-T/T2

Suomessa digitaalista TV-lähetystä jaetaan kahdella tavalla - maanpäällisellä lähetteellä (DVB-T) ja kaapeli TV:n avulla (DVB-C). Huomaa että vain DVB-T tai DVB-T2 tyyppinen televisio toimii taloyhtiössämme. Jos muutat kaapeli-TV taloudesta, etkä saa televisiota näkyviin, tarkista onko sinulla käytössäsi väärän tyyppinen digitelevisio.

Taloyhtiöllämme on omat TV-antennit sekä satelliittilautaset katolla ja tarjoamme toistaiseksi televisiotarjonnan ilman  teleoperaattoreita.

Miksi taloyhtiömme on antennitalous?

Tähän on lähinnä historiallisia syitä - useampia vuosia sitten taloyhtiömme investoi antennivastaanottoon ja omiin satelliittilautasiin. Niiden avulla johtuen taloyhtiö pystyi tarjoamaan normaalit TV-palvelut halvemmalla, kuin mitä se olisi aikanaan kaapeli-TV:ssä oli aikanaan mahdollista. Asiaa arvioidaan uudelleen ehkä vuoden 2024 tai 2025 aikana.

Television digitalisoituminen toi paljon uutta ilmaista ja maksullista televisiotarjontaa antennipuolelle, eikä ilmaisten kanavien määrä ollut tärkein kriteeri järjestelmävalinnoissa. Taloyhtiöllä on mahdollisuus jopa jakaa satelliittien tarjonta suoraan huoneistoihin (satelliittien suorajakelu, nk. DVB-S) - mutta se on käytössä vain huoneistoissa, joihin se on liittymismaksua vasten on asennettu toimimaan. Lisää huoneistoja tuohon palveluun voidaan edelleen ottaa.

Päivitetty 25.2.2024