Yhteisantennijärjestelmä taloyhtiössä

Yhteisantenni

Taloyhtiössä on yhteisantennijärjestelmä, joka tarjoaa:

  • Radiokanavat samoilla taajuuksilla kuin ne löytyvät mm. autoradiosta
  • Digitaalinen televisio on tyyppiä DVB-T (maanpäällinen lähete).
  • Teräväpiirtolähetys on tyypiltään DVB-T2. Kanavatiedot löydät digi-TV:n infosivuilta.
  • Huomautus: Taloyhtiömme ei ole kytketty kaapelitelevisioon (DNA tai Telia) vaan televisiopalvelut tarjotaan maanpäällisen digitelevision (DVB-T) tekniikan avulla
  • Päivitys 25.5.2012: Taloyhtiöön asennettiin tuki maanpäälliselle teräväpiirtotelevisiolle (DVB-T2 tekniikka)
  • Päivitys 12.6.2013: Taloyhtiössä niissä huoneistoissa, jotka maksoivat 170 eur liittymismaksun voi seurata huoneistokohtaisella satelliittivirittimellä (DVB-S) satelliitteja Astra 19.2E, Hotbird 13E, Thor Intelsat 0.8W, Sirius 4.8E ja niiden satoja ilmaisia ja maksullisia kanavia

Yhteisantennin TV:n tyyppi on DVB-T / DVB-T2

Suomessa digitaalista TV-lähetystä jaetaan kahdella tavalla - maanpäällisellä lähetteellä (DVB-T) ja kaapeli TV:n avulla (DVB-C). Huomaa että vain DVB-T tai DVB-T2 tyyppinen televisio tai digiboxi toimii taloyhtiössämme. Jos muutat kaapeli-TV taloudesta, etkä saa televisiota näkyviin, tarkista onko sinulla käytössäsi väärän tyyppinen digiboksi tai digitelevisio.

Taloyhtiöllä on omat TV-antennit sekä satelliittilautaset katolla ja voimme tarjota televisiotarjonnan kustannustehokkaasti ilman sitoutumista teleoperaattoreihin.

Teräväpiirtoteleviso

Vuonna 2011 alkaneet teräväppirtolähetykset (DVB-T2) toimii taloyhtiössämme koska taloyhtiön täydensi yhteisantennijärjestelmää laitteistohankinnoin vuonna 2012.

Jotta huoneistoissa voi katsoa uusia DVB-T2 tyyppisiä teräväpiirtotelevisio-ohjelmia, on huoneistossa oltava digitelevisio tai digiboksi, joka tukee DVB-T2 tekniikkaa.

Osa teräväpiirtolähetyksistä on salattuja, asukas voi joutua ostamaan laitteisiinsa salauksenpurkumodulin (nk. CI+ moduli) ja maksullisen katselukortin.

Miksi taloyhtiömme on antennitalous?

Tähän on historiallisia syitä - useampia vuosia sitten taloyhtiömme investoi antennivastaanottoon ja omiin satelliittilautasiin. Niiden avulla johtuen taloyhtiö useita vuosia pystyi tarjoamaan normaalit TV-palvelut merkittävästi halvemmalla, kuin mitä se olisi aikanaan kaapeli-TV:ssä ollut mahdollista.

Television digitalisoituminen toi paljon uutta ilmaista ja maksullista televisiotarjontaa antennipuolelle, eikä ilmaisten kanavien määrä ole enää ollut tärkein kriteeri järjestelmävalinnoissa. Taloyhtiöllä on mahdollisuus jopa jakaa kahden satelliitin tarjonta suoraan huoneistoihin (satelliittien suorajakelu, nk. DVB-S) - mutta se on käytössä vain huoneistoissa, joihin se on liittymismaksua vasten asennettu toimimaan. Lisää huoneistoja tuohon palveluun voidaan edelleen ottaa.

Päivitetty 14.6.2021