Vastuunjakotaulukko

Vastuunjakotaulukko on tarkoitettu sekä taloyhtiön vastuuhenkilöille että osakkaille selkeyttämään korjaus- ja kunnossapitovastuukysymyksiä ja ehkäisemään niistä aiheutuvaa epäselvyyttä vastuunjaosta. Kun esimerkiksi pesuallas tai ikkuna menee rikki, löytyy vastuunjakotaulukosta tieto kenelle kuuluu kyseisen kohteen kunnossapitovastuu.

Vastuunjakotaulukko perustuu asunto-osakeyhtiölakiin ja erityisesti sen ns. kunnossapitovastuupykälään sekä olemassa olevaan oikeuskäytäntöön. Yhtiöjärjestyksessä voi olla määräyksiä kunnossapitovastuusta, jolloin ensisijaisesti noudatetaan yhtiöjärjestyksen määräyksiä.

Johdonmukaisesti noudatettuna vastuunjakotaulukko edistää osakkaiden yhdenvertaisuutta. Vastuunjakotaulukkoa käytetään silloin kun jotain korjataan rikkoontumisen johdosta. Kun osakas tekee muutostöitä huoneistossaan, niin silloin sovelletaan eri säännöksiä.

As Oy Messeniuksenkatu 7:n vastuunjakotaulukko

Voit ladata käytössä olevan ja yhtiökokouksessa vuonna 2011 hyväksytyn vastuunjakotaulukon pdf-muodossa tästä linkistä. Tämä dokumentti selkeyttää kenelle vastuu huoneiston ja ylläpidossa kuuluu.

Päivitetty 11.6.2021