JAKSOLLA 2000 - ENNEN 2.11.2011 SUORITETUT MÄRKÄTILOJEN TALOYHTIÖLÄHTÖISET KUNTOTUTKIMUKSET JA KORJAUSTARVEKARTOITUKSET TMS., JA NIIHIN LIITTYVÄT TALOYHTIÖPÄÄTÖKSET
Tätä sivua on päivitetty 22.8.2013
Sivu on osin työnalla
Sivu on avattu alunperin: 7.1.2012
Ala- ja rinnakkaissivuja on voitu avata ja päivittää muulloin.
Kaikki kommentit ovat tervetulleita ja ne voi toimittaa kotisivujen päivittäjälle.
Tiedot saattavat olla vanhentuneita tai epähuomiosta virheellisiä. Tarvittaessa tarkista oikeat ja ajankohtaiset tiedot siltä jolle asia kuuluu, ensisijaisesti hallinnolliselta isännöitsijältä tai tekniseltä isännöitsijältä, muutoin esim. taloyhtiön hallituksen puheenjohtajalta, tai turvallisuusasioissa esim. turvallisuusvastaavalta mikäli sellainen on valittu .
Kopiointi oikeudet / Copyrights: Asunto Oy Vanha Kaarelantie 7
2.1 VUONNA 2000 SUORITETTU MÄRKÄTILOJEN KUNTOARVIO ("I-KUNTOARVIO")
2.1.1 ASIAN KUVAUS
I-kuntoarvio (asuinhuoneistojen kph- ja saunatilat): 2-4.5.2000, kaikkien asuinhuoneistojen kph- ja saunatilojen kosteuskartoitus, tekijänä Pauli Levy:
Pauli Levy kävi tarkastamassa asuinhuoneistojen kph- ja saunatilojen yleistä kuntoa ja teki kosteuskartoituksen. Levy teki jokaisesta huoneistosta yksityiskohtaisen kuntoarvostelun kph- ja saunatilojen sen hetkisestä kunnosta.
Pauli Levyn kosteuskartoitus-mittauspöytäkirjojen päivämäärät ovat:
- 02.05.2000 klo 8.30-13.00 Raput A,B,C
- 03.05.2000 klo 8.30-12.30 Raput D,E,F
- 04.05.2000 klo 8.30-12.30 Raput G,H,I,K
Näistä on tehty asiakirjamuotoinen yhteenveto, mittauspöytäkirja, joka on numeroitu NRO HM 1363 ja se on 31 sivuinen ja päivätty 12.06.2001.
(Huomio: oliko tästä asiakirjata myös tuloste, joka on päivätty 26.06.2000? Jos on, niin onko tällä ja 12.06.2001 tulosteella jotain olennaista eroa, mitä?)
2.1.2 TALOYHTIÖN OLENNAISET PÄÄTÖKSET KO. KUNTOARVIOSTA
- mitä olennaisia päätöksiä taloyhtiö päätti?
2.2. VUONNA 2009 SUORITETTU MÄRKÄTILOJEN TARKASTELU
2.2.1 ASIAN KUVAUS
Taloyhtiön tilauksesta Uudenmaan Kiinteistöliiton neuvontainsinööri Jari Hännikäinen suoritti yhtiön märkätilojen tarkastelua, ja laati siitä tämän linkin takaa avautuvan, 19.5.2009 päivätyn, lausunnon.
2.2.2 TALOYHTIÖN TEKEMÄT OLENNAISET PÄÄTÖKSET KO. ASIASTA
- mitä olennaisia päätöksiä taloyhtiö päätti?
2.1 TALOYHTIÖN HALLITUKSEN OLENNAISET PÄÄTÖKSET KO. TARKASTELULAUSUNNOSTA
Taloyhtiön hallitus päätti (milloin?), että märkätilojen korjaussuunnittelua jatketaan yksittäisinä tarvekorjauksina kph-kortin mukaisesti.
2.3. VUONNA 2011 SUORITETTU MÄTKÄTILOJEN KUNTOARVIO ("II-KUNTOARVIO")
2.3.1 ASIAN KUVAUS
II kuntoarvio: Vuonna 2011 taloyhtiö tilasi kaikkien asuinhuoneistojen märkätilojen (sis. kph- ja saunatilat, sekä keittiöiden märkätilapisteet) kuntoarvion Vahanen Oy:ltä.
Kuntoarvio suoritettiin 16.2.2011 ja sitä koskevan raportin päiväys on 8.3.2011. Raportti toimittettiin taloyhtiölle (isännöitsijälle ja hallitukselle) sähköpostitse 8.3.2011.
Raportin pdf-kopio:
II-osa (liitteet)
- Kosteusmittausseloste
- Kylpyhuoneen pintamateriaalien teknsiet käyttöiät
- Vanha Kaarelantie 7 kph-taulukko
- Huoneistokohtaiset kph-kuntoarviokortit:
- A-portaan (lukuunottamatta A 8) huoneistokohtaiset kph-kuntoarviokortit
- B-portaan huoneistokohtaiset kph-kuntoarviokortit
- C-portaan huoneistokohtaiset kph-kuntoarviokortit
- D-portaan huoneistokohtaiset kph-kuntoarviokortit
- E-portaan (lukuunottamatta E 33 ja E 37) huoneistokohtaiset kph-kuntoarviokortit
- F-portaan huoneistokohtaiset kph-kuntoarviokortit
- G-portaan huoneistokohtaiset kph-kuntoarviokortit
- H-portaan huoneistokohtaiset kph-kuntoarviokortit
- I-portaan (lukuunottamatta I 58) huoneistokohtaiset kph-kuntoarviokortit
- K-portaan huoneistokohtaiset kph-kuntoarviokortit
- Joidenkin edellä esitettyjen pdf-dokumenttien kuvan laatutaso saattaa olla heikko, johtuen tiedoston pakkaamisen yhteydessä tapahtuneesta laatutason heikkenemisestä. Alkuperäisissä tiedoistoissa tätä ongelmaa ei ole.
- Jos linkit eivät avaudu, lähetä tilauspyyntö ko. tiedostosta kotisivujen päivittäjälle. Raportti lähetetään tällöin sähköpostin liitetiedostona ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Vaihtoehtoisesti tilaa raportin paperikopio omaan kuluusi isännöitsijältä.
- Huomio: märkätiloja on saatettu kunnostaa Vahanen Oy:n 8.3.2011 raportin jälkeen ja niitä tietoja ei tietenkään näy Vahanen Oy:n raportissa eikä sen liitetiedoissa, kuten huoneistokohtaisissa kph-kuntoarviokorteissa.
KYSEISEN KUNTOKARTOITUSRAPORTIN YDINTIEDOT
- Vahanen Oy:n kuntoarvio-raportissa kehoitetaan taloyhtiötä aloittamaan suunnittelu arviolta 32 märkätilan peruskorjaamisen osalta.
2.3.2 KUNTOARVION KÄSITTELY TALOYHTIÖSSÄ
2.3.2.1 KUNTOARVION ENSIMMÄINEN TALOYHTIÖ-KÄSITTELY: 29.3.2011 VARSINAINEN YHTIÖKOUS
29.3.2011 varsinaiselle yhtiökokoukselle kerrottiin mm. että:
- taloyhtiö oli tilannut ja 8.3.2011 saanut Vahanen Oy:ltä kiinteistön kylpyhuoneiden kuntokartoitusraportin
- kuntoarvio-raportissa kehoitetaan taloyhtiötä aloittamaan suunnittelu arviolta 32 märkätilan peruskorjaamisen osalta
- varsinaiselle yhtiökokoukselle esitettyä korjaustarveselvitystä ei olla päivitetty ko. raportin ehdotuksella 32 märkätilan peruskorjaamisesta, siitä syystä koska hallitus ei ollut ennättänyt käsitellä raporttia, joka oli saatu vain kaksi viikkoa ennen varsinaista yhtiökokousta
- hallitus käsittelee kuntoarvioraportin kuluvan kevään aikana ja tekee asiaa koskevat hallituspäätökset, ja että märkätilojen peruskorjauksen suunnittelun käynnistäminen on mahdollisesti seuraavan yhtiökokouksen asialistalla
- mikäli taloyhtiössä toteutettaisiin taloyhtiön ja osakkaiden kesken korjauskulut (kph-kortin mukaisesti) jyvitettävä mittava, esim. 30 märkätilan korjaus, siten kuin taloyhtiölähtöisesti on tähän mennessä märkätiloja pääsääntöisesti korjattu, taloyhtiön osuus per kylpyhuone voisi arviolta olla 4000euron luokkaa, mikä yhteenlaskettuna tarkoittaisi (30kph x 4000euroa=) 120 000euron kokonaiskustannusta taloyhtiölle. Sen päälle ao. osakkaille, koituisi oma maksuosuus siitä osuudesta, jota taloyhtiö ei kph-kortin mukaisesti korvaa, vaan mikä (kph-kortin mukaan) kuuluu osakkaan maksettavaksi.
29.3.2011 varsinaisessa yhtiökokouksessa ei tehty asiaa koskevia varsinaisia päätöksiä.
Yhtiökokous kuitenkin ohjeisti taloyhtiön johtoa olemaan tietoinen mahdollisista tulossa olevista märkätilakorjauksista ja niistä taloyhtiölle koituvista kuluista, siten että kun johto suunnittelee taloyhtiön kiinteistön kunnossapitoa kuluvalla ja seuraavilla tilikausilla, tulee sen huolella harkita kaikkien korjauskulujen osalta voidaanko niitä välttää ilman kohtuutonta haittaa taloyhtiölle, ja että miten korjauskulut ylipäätään pystytään pitämään kurissa niin, että ne eivät ainakaan äkillisesti kohoaisi, ja nostaisi kohtuuttomasti yhtiövastiketta.
2.3.2.2 VARSINAISEN YHTIÖKOKOUKSEN JÄLKEEN HALLITUKSEN 29.3.2011 TEKEMÄ PÄÄTÖS
Hallitus piti välittömästi 29.3.2011 varsinaisen yhtiökokouksen jälkeen uuden hallituksen järjestäytymiskokouksen.
Tässä kokouksessa päätettiin myös Vahanen Oy:n raportista ja siihen liittyvistä toimenpiteista seuraavasti:
"3. Kylpyhuonetarkastukset
Keskusteltiin kylpyhuonetarkastuksen tuloksesta. Todettiin, että taloyhtiö vastaa kylpyhuoneiden rakenteista sisältäen vesieristeet alkuperäiseen tasoon. Seuraavassa kokouksessa pyritään määrittelemään toimintamalli kylpyhuonekorjausten kustannusjaolle ja toimeenpanolle."
2.3.2.3 HALLITUKSEN KOKOUKSEN 16.4.2011 PÄÄTÖKSET
"6. Muut asiat
Kylpyhuoneiden kuntoarvio
Keskusteltiin laaditun kuntoarvion johtopäätöksistä. Todettiin, että kiireellisesti korjattavia (0-2 vuotta) kylpyhuoneita on 32 kpl.
Päätettiin pyytää Henry Oinosta laatimaan kiireellisyysaikataulu korjattaville kylpyhuoneille 31.8.2011 mennessä. Kiireellisesti korjattavat (B10, B12 ja F40) virheet käydään läpi viipymättä. Oinonen ottaa yhteyttä Lauri Tuomaalaan raportin läpikäynnin tiimoilta.
Taloyhtiö suorittaa välttämättömiä märkätilojen korjauksia voimassaolevan budjetin puitteissa ja käyttäen ainoastaan märkätilojen korjaamisen asiantuntijoita niin korjauksen toteuttajina kuin valvojana.
Päätettiin, että taloyhtiö korjaa kylpyhuoneet kiireellisyysjärjestyksessä alkuperäiseen tasoon. Mikäli osakas haluaa vesieristyksen ja laatoituksen, taloyhtiö maksaa vesieristyksen asennuksen materiaaleineen.
Päätettiin, että osakkaille toimitetaan oman asunnon kylpyhuoneen tarkastuskortti sekä isännöitsijän laatima saate."
2.3.2.4 HALLITUKSEN KOKOUKSEN 9.9.2011 PÄÄTÖKSET
"1. Kokouksen avaus
Hallituksen puheenjohtaja"..." avasi kokouksen.
Tekninen isännöitsijä"..."esitteli itsensä hallitukselle. Päätettiin, että "...tekninen isännöitsijä..." tulee seuraavaan hallituksen kokoukseen esittelemään kylpyhuoneiden korjausprojektin aikataulua ja muita yksityiskohtia."
TEKNISEN ISÄNNÖITSIJÄN...
"KOULUTUSTAUSTA
Tradenomi-isännöitsijä koulutus.
VTT märkätilasertifikaattipaperit näyttötutkintoa valmiina valmiina.: koulutus suoritettu vuosi sitten, ja tenttiosuudet hyväksytysti, ainoastaan näyttösuoritus puuttuu ja tämän suunnittelee suortttavansa nyt syksyllä.
Sopimussuhteet: isännöitsijätoimiston palkkalistalla.
Laskutus: ainoastaan yksittäisistä toimista laskuttaa, ei juoksevaa kuukausittaista las-kutusta. Märkätilojen korjausvalvonnasta n. 250euron lasku per tapaus.
TEHTÄVÄT, mm.:
Märkätilojen kunnostusaikataulu esitys prioriteettien mukaan valmistuu ensiviikolla.
Tarkastaa ja valvoo huoneistoremontit" (Tummennukset: kotisivujen päivittäjä.)
KO. KOKOUKSEN MUUT PÄÄTÖKSET JOILLA ON TAI VOI OLLA VAIKUTUSTA MÄRKÄTILOJEN KORJAUSSUUNNITTELUUN
"Muut asiat
H 52 huoneiston (pohjakerroksen huoneisto) kosteus-/homevaurioepäily
Keskusteltiin H52 huoneiston kosteus-/homevaurioepäilystä, joka oli jo aikaisemmin tämän vuoden keväänä tullut ao. osakkaalta isännöitsijälle."
"E Ja G portaiden pohjakerrosten kuivaushuoneiden kosteus- ja homevaurioepäily.
H 52 huoneiston asian yhteydessä keskusteltiin myös E ja G portaiden pohjakerroksessa sijaitsevien kuivaushuoneiden tilasta. Todettiin, että ko. tilojen osalta on jonkin aikaa havaittu sitä että ne eivät tuuletu riittävässä määrin ja että asiaan pitäisi jotenkin puuttua. Ko. tilojen käyttäjiltä on myös kuultu epäilyksiä kosteus-/homevauriosta.
Yhteenvetona H 52 asuinhuoneiston, sekä E ja G portaiden kuivaushuoneiden, jotka kaikki sijaitsevat kiinteistön pohjakerroksessa, todettiin, että:
- taloyhtiön saattaa olla syytä kiinnittää jatkossa erityistäkin huomiota pohjakerroksessa sijaitsevien asuntojen rakenteiden kuntoon, ja että asiaan kannattaa palata seuraavan kerran viimeistään silloin kun käsitellään märkätilojen peruskorjaamisen priorisointisuunnitelmaa. Tällöin voidaan arvioida onko mahdollista ja aihetta priorisoida pohjakerroksessa sijaitsevien märkätilojen peruskorjausta muiden vastaavien tilojen edelle?"