PAIKOITUSALUEEN ALATASON KATTAMATTOMAN ALUEEN SADE- JA LUMEN-/JÄÄNSULAMIS-VESIEN POISJOHTAMISEN TEHOSTAMISEN ERITYISHUOLTOSUUNNITELMA
Tätä sivua on päivitetty: 10.7.2013 klo 18
Sivu on avattu alunperin: 10.7.2013
Kaikki kommentit ovat tervetulleita ja ne voi toimittaa kotisivujen päivittäjälle.
OIKEUDELLINEN HUOMAUTUS
- Tiedot saattavat olla vanhentuneita tai epähuomiosta virheellisiä. Tarvittaessa tarkista oikeat ja ajankohtaiset tiedot siltä jolle asia kuuluu, esim. hallinnolliselta isännöitsijältä tai taloyhtiön hallituksen puheenjohtajalta.
- Kopiointi oikeudet / Copyrights: Asunto Oy Vanha Kaarelantie 7
************************************************************************************************
1. ASIANHOIDON TILANNEKUVA
1.1 ASIAA KOSKEVAT PÄÄTÖKSET JA HUOMATTAVAT KESKUSTELUT
Tilannekuva:
- varsinaisia yhtiökokouspäätöksiä ei asiasta olla tehty, mutta asiasta on keskusteltu viimeksi kevään 2013 varsinaisessa yhtiökokouksessa kohdassa "muut asiat"
- hallituksessa on ainakin vuosina 2012 ja 2013 alustavasti selvitetty korjaustarvetta, sekä mahdollisia korjaustapavaihtoehtoja
- hallitus päätti 11/2013 kokouksessa, että ko. alueen sade- ja sulamisvesien poistoa, sekä jääkentänmuodostumisen ehkäisemistä tehostetaan erityishuoltotoimin, ja että ko. erityishuoltotoimet määritellään erityishuoltosuunnitelmassa, jonka ko. kokous päätti tilata tekniseltä isännöitsijältä niin, että tekninen isännöitsijä pyytää taloyhtiön huoltoyhtiöltä tarkouksen ko. huoltotoimista (mahdollisesti myös joltain toiselta huoltoyhtiöltä voidaan pyytää tarjous)
1.2 ASIAAN LIITTYVÄN KORJAUSTARVEKARTOITUKSEN JA KORJAUSSUUNNITTELUN LAAJEMPIKUVAUS LÖYTYY TÄSTÄ LINKISTÄ
2. SUUNNITELMA ALAPARKKIPAIKAN KATTAMATTOMAN ALUEEN SADE- JA SULAMISVESIEN POISTON, SEKÄ JÄÄKENTÄN MUODOSTUMISEN EHKÄISYN TEHOSTAMISEKSI
ERITYISHUOLTOSUUNNITELMAN LAATIMISEN TAUSTOISTA JA LÄHTÖKOHDISTA
LÄHTÖKOHTANA KORJAUSSUUNNITTELUSSA ESIINTULLUT VAIHTOEHTO (4): ETTÄ EI TEHDÄ MITÄÄN VÄLIAIKAISIA KORJAUKSIA VAAN SEURATAAN TILANNETTA, TEHOSTETAAN ALUEEN HUOLTOA JA OTETAAN RISKI
Se, että ei tehdä väliaikaisia korjauksia ja seurataan tilannetta on ollut toistaiseksi valittu ratkaisu. Niin on pärjätty tähän asti.
Tämä ratkaisu saattaa olla riittävä myös jatkossa, mutta toisaalta paikoitustason peruskorjaushankkeen jälkeen on ilmennyt selkeää näyttöä siitä, että alueen vesien poistoa tulisi tehostaa.
- Paikoitustason peruskorjaushankkeen yhteydessä, kun ylätason sadevesiviemäröintejä oli uudelleen suunniteltu ja toteutettu, ovat sen myötä alatasolle johdettujen sade- ja sulamisevesien määrät ilmeisesti lisääntyneet, riski kohtuuttomasta vesimäärien kerääntymisestä alaparkkialueen kattamattomalle alueelle on näin ollen kohonnut.
Eli, mitä voitaisiin tehdä, olisi, että tehostetaan alueen seurantaa ja huoltoa. Mutta miten? Olisivatko seuraavat mahdollisia keinoja?:
- alueen kunnon valvontaa sekä kunnossapitoa tehostetaan, esim. talvella jäitä ja vettä poistetaan ennenkuin jääkerros pääsee kasvamaan, lisäksi huolehditaan alueen huolellisesta hiekoittamisesta(?). Tästä aiheutuu taloyhtiölle todennäköisesti lisäkuluja kun nämä työt tilataan huoltoyritykseltä esim. lisätöinä, mutta ehkä kulut ovat siedettäviä(?)
- alueella autonsa parkkeeraavia tiedotetaan hyvissä ajoin mahdollisista lammikoitumisista tai tai jääkentän muodostumisista, ja kehotetaan siirtämään ajoneuvo jonnekin muualle (minne?, voidaanko pallokenttää käyttää varaparkkipaikkana, vai annetaanko hyvitystä siitä, että parkkialuetta ei voida käyttää täysipainoisesti ympärivuoden?)
- kaikki seuranta ja huolto-ohjeet voidaan kirjata asiakirjaksi jonka hallitus vahvistaa, ja tarvittaessa ehkä myös yhtiökokous, jolloin hallitus voi varmistua, että tämä on yhtiökokouksen valitsema ongelmanratkaisu. Kyseistä asiakirjaa voidaan käyttää myös mikäli halutaan sopia esim. huoltoyrityksen kanssa tehostetusta ko. alueen seurannasta ja huollosta.
- mitä muita keinoja?
2.2 KYSYMYKSIÄ
- kuka laatii suunnitelman ja mihin mennessä, jos tekninen isännöitsijä ei sitä tee?
- voidaanko ko. suunnitelma ottaa osaksi huoltosopimusta?
- tulisiko yhtiökokouksen hyväksyä ko. suunnitelma?
- minkälaiset vuosikustannukset taloyhtiölle olisi odotettavissa ko. erityishuoltotoimenpiteistä?
3. PYYNTÖ ALATASON VESIEN KERTYMISEN SEURAAMISESTA
Niitä, joilla on käytössään parkkipaikka alatasolla, erityisesti kattamattomalla alueella, pyydetään seuraamaan sadevesien kertymistä ja poisjohtumista, ja mikäli tässä ilmenee (toistuvasti) erityisiä puutteita, ilmoittamaan niistä huoltomiehelle tai tekniselle isännöitsijälle (tai isännöitsijälle).
Siltä osin kuin asia koskee huoltoyritystä ja taloyhtiön teknistä isännöitsijää, isännöitsijää, sekä hallituksen jäseniä, pyydetään myös seuraamaan tilannetta aktiivisesti.