Taloyhtiön tilat

Kiinteistö ja rakennus

Taloyhtiö omistaa Helsingin 14. kaupunginosan korttelin 513 tontin numero 13C, jonka pinta-ala on 1218 m2. Tontille on valmistunut vuonna 1937 noin 13500 m2 suuruinen asuinrakennus. Rakennuksessa on kaksi rappukäytävää, joihin on pääsisäänkäynnit Messeniuksenkadulta.

Asuinhuoneistot

Rakennuksen 60 asuinhuoneistoa ovat kuudessa asuinkerroksessa. Asuinhuoneistojen kokonaispinta-ala on 2706 m2. Talossa on seitsemän kerrosta, mutta katutasossa ja ullakkokerroksessa ei ole asuinhuoneistoja. Taloyhtiön omistuksessa on yksi 54 m2 entinen talonmiehen huoneisto, jota taloyhtiö pitää vuokrattuna. Kiinnostuneet voivat tutustua sähköisessä muodossa olevaan kerrospohjaan A-portaasta ja B-portaasta.

Liikehuoneistot

Taloyhtiössä on katutasossa kolme liiketilaa (73, 89 ja 122 m2) joiden pääsisäänkäynnit ovat Messeniuksenkadulle. Taloyhtiö omistaa ja vuokraa liiketilojaan ja pyrkii vuokrasuhteissa pitkäaikaiseen vuokrasuhteeseen.

Yleiset tilat

 • Taloyhtiössä on pesutupa, jossa koneistuksena on pesukone ja mankeli
 • Pesutuvan yhteydessä on kuivaushuone, jossa on kuivausta nopeuttava lämpöpuhallin
 • Taloyhtiössä on kaksi urheiluvälinevarastoa katutasossa A- ja B-portaassa pyörien ja lastenvaunujen säilytykseen
 • Ullakolla on molempien rappukäytävien puolella säilytystilaa verkkokomeroissa
 • Kellaritiloissa on myös pieniä varastokomeroita tietyille huoneistoille
 • Rappukäytävissä on kerrostasanteiden väleissä tuuletusparvekkeet
 • Pihan puolella on pieni komero pihatyökaluja varten

Tekniset tilat

Taloyhtiön hallinnassa ovat tekniset tilat ovat

 • Sähköpääkeskus
 • Lämmönjakohuone
 • Talojakomo tietoliikenneyhteyksiä varten
 • Siivouskomero

Piha

Taloyhtiöllä on sisäpiha, joka jakaantuu katutasossa olevaan asfaltoituun osaan jajosta on sisäänkäynnit rappukäytäviin, pesutupaan ja urheiluvälinevarastoihin. Taloyhtiön roska-astiat ovat sisäpihalla.

Loput piha-alueesta on asukkaiden vapaata piha-aluetta. Pihalla on patio, pihakeinu sekä pöytä ja tuoleja oleskelua varten. Piha on umpikorttelissa ja siten rauhallinen ja vapaa kaupungin melusta.

Yhteistyö As Oy Messeniuksenkatu 9:n kanssa

Useamman vuoden taloyhtiömme on tehnyt yhteistyötä naapuritaloyhtiö Messeniuksenkatu 9:n kanssa saunan ja pesutuvan osalta. Taloyhtiömme pesutupa on naapuritaloyhtiön Messeniuksenkatu 9:n asukkaiden käytössä ja meidän asukkaat voivat käyttökorvausta vastaan käyttää naapuritaloyhtiön saunaa. Taloyhtiöiden välisen liikkumisen helpottamiseksi sisäpihalle on avattu esteetön kulku.

Yhteistyö As Oy Päivärinnankatu 7:n kanssa

Taloyhtiöllämme ei ole omaa sisäänkäyntiä sisäpihalle Messeniuksenkadulta, mutta kulku mm. roskakuljetuksille ja pyöräilijöille tapahtuu käyttämällä yhteisesti naapuritaloyhtiön Päivärinnankatu 7:n sisäänkäyntiä. Portti aukeaa koodilukolla kadun puolelta.

Päivitetty 2.1.2024.