Huhtikuun tapahtumia taloyhtiössä

YHTIÖKOKOUS

Varsinainen yhtiökokous on pidetty – kiitoksia kaikille osallistuneille. Hallituksen vastuuvapaus on myönnetty ja uusi hallitus on valittu. Uuden hallituksen kokoonpano on nähtävillä ilmoitustaululla yhteystietoineen. Osin uudella hallituksella mennään eteenpäin vuonna 2024-2025 ja allekirjoittanut jatkaa hallituksen puheenjohtajana - kiitän luottamuksesta. 

Hoitovastikkeet ja rahoitusvastikkeiden määrä on tiedotettu jo kirjeellä osakkeenomistajille. Tuo tiedote tuli minulle "etanapostilla” ja tänään 18.4.2024 Hausvisen kautta. Vain etanapostin mukana tulivat myös osakaskohtaiset tilisiirtojen tiedot uusille maksuille eräpäivänä 5.7.2024 alkaen.

Hoitovastikkeesta on vielä mainittava, että valitettavasti hallitus joutui tuomaan yhtiökokoukseen päivitetyn talousarvion, joka poikkesi kokouskutsun liitteenä olleesta. Kiinteistövero nousi merkittävästi (~8000€)  tieto siitä tuli niin myöhään, että sitä ei ehditty korjata postitettuun versioon. Tästä syystä asiaa käsiteltiin yhtiökokouksessa uuden esityksen pohjalta. Hallitus korjasi taloussuusuunnitelmaa heti tultuaan tietoiseksi kiinteistöveron noususta ja tilanteesta vuokra-asunnon oletettua korkeammasta vuokratappiosta. Hallituksen uusi esitys oli lähteä todellisella budjetilla kuluvaan vuoteen, eikä heti lähdössä alamittaisella budjetilla. Nyt on tiedossa myös asioita, jotka vaikuttavat kustannustasoon ennen seuraavaa varsinaista yhtiökokous (Suomen hallituksen tekemät päätökset).

VESIKATON UUSINTA

Kattoremontti etenee aikataulun mukaisesti – ja vielä noin kuukausi pitää sietää remonttia. Noin viikko sitten kadun puoli oli jo pellitetty ja tällä viikolla työn alla pihan puoli sekä hormien kunnostuksia. Joitakin lisätöitä on tullut ja oletettavasti tulee jotakin lisää. Vaikea vielä ennustaa mikä on lopputulos, mutta toistaiseksi ollaan budjetissa. Joitakin huonokuntoisia ikkunoita on jouduttu uusimaan, sähkötöitä, hormien rakenteiden kunnostuksia, antenniverkon kunnostusta. IV-laitteiden kanssa ollaan vielä etsimässä järkeviä ratkaisuja. Jotakin nuohouksia jouduttaneen myös tekemään. Ylimääräistä ei tehdä, mutta se mikä on tilanteeseen tarpeellista. Muihin suuriin investointeihin ei ryhdytä ennen kuin saadaan vesikaton uusinta maaliin.

 MUITA ASIOITA

  • Talonmiehen asunto on saatu vuokrattua eikä vuokrauksen yhteydessä syntynyt remontointikuluja.
  • Kun kevät on edennyt muistutetaan edelleen, että vaihtaisitte omatoimisesti tuloilmaventtiilien suodatinsukat.
  • Varmistakaa myös, että huoneistossanne on toimiva palovaroitin/palovaroittimia. Ne eivät ole vielä taloyhtiön vastuulla, koska elämme siirtymäkautta.
  • Hallitus päätti, että kattoremontin loputtua tehdään rappukäytävissä ja yleisissä tiloissa suursiivous. Perusteellisemmasta siivouksesta on aikaa, ja sopiva aika sille on kattoremontin loputtua. Kiitos kärsivällisyydestä…
  • Hallitus myös päätti teetättää julkisivun kuntokartoituksen kesän aikana, jolla hahmotetaan taloyhtiön PTS suunnitelmaa kokonaisuutena ja saadaan tietoa minne aikajanalla korjaukset  sijoitettava. Hallitus ei ole valmistelemassa julkisivuremonttia, vaan kuntokartoituksella haetaan tietoa siitä, milloin sen ajankohta todellisuudessa olisi. Tämä tieto täydentää viime vuoden lopulla tehtyä Raksystemsin kuntokartoitusta.

Hallituksen puolesta, Henrik Ekman