Taloyhtiön TV-järjestelmää kunnostetaan ja satelliittien suorajakelu loppuu

SATELLIITTIEN SUORAJAKELUSTA LUOVUTAAN

Huoltotoimenpiteiden yhteydessä taloyhtiö luopuu viimeisestä omasta satelliittiantennista katolla (nk. DVB-S, satelliittien suorajakelu). Vuoden 2013 jälkeen sitä on käyttänyt tiettävästi viisi huoneistoa, jotka tuolloin lisämaksulliseen palveluun tuolloin liittyivät. On todennäköistä, että kyseiset huoneistot eivät ole palvelua enää käyttäneet useampaan vuoteen. Tähän on vaikuttanut etenkin se, että vuoden 2013 jälkeen digitaalinen TV (DVB-T/T2) tarjoaa hyvin paljon ilmaisia ja maksullisia kanavia. Toiseksi television katselu on siirtynyt voimakkaasti myös on-demand/internetin kautta tapahtuvaan katseluun (esimerkiksi Ylen Areena tai Netflix). Satelliittien suorajakelu palveluna on jo käytännössä loppunut, koska katon huputus pressuilla peitti lautasantennin eikä se enää vastaanota satelliittien signaalia.

 

SELVYYDEN VUOKSI

  • Nykyisin toimivaan televisioon DVB-T/T2 (maanpäällinen lähete) ei tule muutoksia
  • Kenenkään ei tarvitse virittää televisiotaan uudestaan
  • Tämä muutos ei vaikuta internetyhteyksiin tai internetin kautta tapahtuvaan television katseluun (esimerkiksi Elisa viihde/digiboksi)
  • Muutos ei vaikuta radiokanaviin, joiden signaali jaetaan yhteisantennijärjestelmän kautta
  • Vuonna 2013/2017 satelliittipalveluun liittyneet 5 huoneistoa eivät enää voi virittää mahdollista satelliittivastaanottoa televisiossaan. Kaikki muut ilmassa näkyvät DVB-T/T2 lähetykset jatkuvat heillä normaalisti.