Maaliskuun tapahtumia

Varsinaisen yhtiökokouksen valmistelu on siltä osin valmis, että nyt kutsut ovat lähteneet. Päivämäärä on sama kuin aiemmin ilmoitettu päivämäärä: 8.4.2024 kello 18:00 Folkhälsanin auditoriossa. Kokous järjestetään hybridikokouksena, joten etäosallistuminen on mahdollista. Tällä kertaa yritetään parantaa äänenlaatua kokoustilassa ja kokoustilan puheenvuorojen kuuluvuutta etäosallistujille. Etäosallistujat, muistakaa pitää kokouksessanne oma mikrofoni kiinni aina, kun ette ole puheenvuorossa taustalta kuuluvien häiriöiden minimoimiseksi.

Seuraa virallista kokouskutsua, joka on laitettu 19.3.2024 Hausviseen!

Tiedotan asiasta myös tällä tiedotteella, koska ”etanapostin” nopeus on huono. Osa haluaa kokouskutsun sähköisesti, jolloin sähköpostiongelmat voivat tulla kuvaan mukaan. Kaiken tämän päälle voi tulla vielä haasteita siitä, jos Maanmittauslaitoksen (sähköinen osakehuoneistorekisteri) yhteystiedot eivät ole syystä tai toisesta kohdallasi oikein. Lue Hausvisen kautta asiasta toimitettu tiedote huolella etenkin, jos:

  • Olet muuttanut lähiaikoina tai ostanut osakkeen lähiaikoina
  • Sähköpostiosoitteesi on muuttunut
  • Pyydät tiedotteita eri osoitteeseen, kuin mitä Maanmittauslaitoksella on tiedossa. Tämä siksi, että yhtiökokouskutsut seuraavat Maanmittauslaitoksen sähköpostiosoitetta
  • Se, että saat muita tiedotteita Hausvisen kautta, ei tarkoita sitä, että yhtiökokouskutsu tulisi samaan osoitteeseen – koska Hausvise järjestelmä käyttää isännöintitoimiston omaa ”postituslistaa”, jolle pitää aktiiviesti hakeutua saadakseen Hausvisen lukuoikeudet. Yhtiökokouksen kutsu taas seuraa Maanmittauslaitoksen tietoja.
  • Vaikka muissa järjestelmissä sähköpostiosoitteet ovat oikein, on muun kommunikaation osalta tärkeää, että isännöitsijä/Hausvise tietää sähköpostiosoitteesi

Henkilökohtaisesti pidän tilannetta vähän ”sekavana”, vaikka seurataan virallista prosessia. Itse ainakin varmuuden vuoksi kävin tarkistamassa palveluista mitä sähköpostiosoitteita näissä järjestelmissä on:

Yhtiökokouskutsu on lähtenyt tänään Hausvisen kautta – jos tiedät saavasi kutsun sähköisesti, ole tarkkana ja ota heti yhteyttä jos et ole kutsua saanut.

HUOMIO 19.3.2023 klo 20:17 - jostakin syystä olen Hausvisesta saanut vain kutsun, mutta en muita liitetietoja. Selvitetään asiaa.


Yhtiökokouksen sisältö

Päätettävät asiat ovat sääntömääräisiä – normaalit yhtiökokousasiat - eikä tässä yhtiökokouksessa päätetä uusista suurista korjaushankkeista tai merkittävistä linjauksista. Tärkeintä on saada vuosi 2023 käsiteltyä yhtiöjärjestyksen määräämällä tavalla. Edelliseen ylimääräiseen yhtiökokoukseen toimitetut pitkän tähtäimen suunnitelmat ovat edelleen käyttökelpoisia. Uusi hallitus valitaan, ja tällä kertaa hallitukseen tarvitaan myös uusia jäseniä – ole yhteydessä mikäli hallitustyö kiinnostaa.


Kattoremontti

Tämä on vuoden alkupuolen tärkein tavoite, ja sitä työstetään ja projekti etenee suunnitellusti. Kaikki talossa asuvat huomaavat tämän, ja edelleen kiitos kärsivällisyydestä. On ääntä ja pihan sekä talon edustan viihtyisyys kärsii remontin aikana. Mutta kesäksi on tavoite saada katto kuntoon. Pihalla liikkuessasi tiedosta, että siellä on rakennusmateriaalia ja työkoneita. Liiku varovasti ja katso lasten perään ettei tule vahinkoja.

 

Muita asioita

  • Sähköpääkeskuksessa sijaitseva pumppujärjestelmä hajosi, ja siksi kellarin lattialle tuli vähän vettä pari viikkoa sitten. Tämä ei ollut suuri vahinko, jotakin korjauskuluja toki tukee, mutta ei mittavia. Tämä pumppujärjestelmä on tärkeä sähköturvallisuudelle, tilassa ei saa olla vettä. Siksi pumput korjataan viivyttelemättä.
  • Taloyhtiölle tehtiin turvallisuussuunnitelma – ja tavoite on kevään aikana poimia sieltä tiedotukseen aina valikoituja osioita – koska kertaus on aina paikallaan. Asunto Oy Messeniuksenkatu 7 - Kimisec Oy (pelsu.fi).
  • Taloyhtiön ”talonmiehen asuntoon” etsitään edelleen uutta vuokralaista: 54 m² Messeniuksenkatu 7 B, 00250 Helsinki Kerrostalo Kaksio vuokrattavana - Oikotie 20995928 . Muista vinkata eteenpäin, jos tiedät jonkun etsivän vuokra-asuntoa.
  • Alkavalla viikolla allekirjoittanut yhdessä isännöitsijän ja huoltoyhtiön edustajan kanssa teemme kiinteistökävelyn. Tarkastetaan paikkoja ja kirjataan muistiin pieniä puutteita. Tarkoitus on katsoa pieniä korjauskohteita, kun pienet asiat jäävät helposti suurten ”infratruktuurihankkeiden” jalkoihin. Mikäli sinulla on huomioita talon pienistä korjaustarpeista, kerro siitä hallintoon tai isännöitsijälle.