Helmikuun osakas- ja asukastiedote

Helmikuun alun tapahtumia taloyhtiössä

Ylimääräinen yhtiökokous pidettiin 31.1.2024 Folkhälsaninin tiloissa Topeliuksenkatu 20:ssä. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 

Yhtiökokouksen pöytäkirja on allekirjoitettu ja tarkastettu ja kokouksen ainoa suunniteltu päätös oli päätös vesikaton uusinnan aloituksesta. Yhtiökokous päätti teetättää vesikaton uusinnan esityksen mukaisesti Solvik Kattohuolto Oy:llä sekä antoi valtuudet isännöitsijälle rahoituksesta / lainoituksesta / vakuuksien antamisesta esityksen mukaisesti. Solivin kattohuollon laatima ensimmäinen tiedote on jaettu Hausvisen kautta, postiluukuista ja on tämän tiedotteen liitteenä.

Kokouksessa esiteltiin myös uutta tietoa Raksystemsin tekemästä kuntokartoituksesta ja hallitus esitteli pitkän tähtäimen suunnitelman kehittyvän ja tarkentuvan tilanteen siinä määrin kuin se oli mahdollista ilman lisätutkimuksia. Kokouksessa myös esiteltiin vaihtoehtoja liiketilan jatkotoimenpiteisiin. Näihin molempiin asioihin palataan tulevissa yhtiökokouksissa.

Vesikaton uusinta alkaa helmikuun aikana

  • Helmikuun puolenvälin tienoilla alkaa vesikaton uusinta päättyen arviolta noin toukokuun puolen välin tienoille. Työtä tehdään arkisin 07:00-17:00, jotakin suojaustöitä voidaan tehdä myös viikonloppuisin.
  • Taloa ei tulla "huputtamaan", vaan talon seinustoille tulee "luurankotelineet", joista näkyy läpi
  • Toiminta toki aiheuttaa jotakin haittaa, ääntä ja sotkua - mutta kaikkea pyritään hallitsemaan, ja tiettyä "joustavaa asennetta" toivotaan seuraavina kuukausina asukkailta
  • Sellainen asia on hyvä tarkistaa, vaikka huoneistoihin ei tulla, koetetaan pitää ikkunat poissa ollessa kiinni. Asiaan ei liity mitään dramatiikkaa tai epäilyksiä, mutta varmuuden vuoksi tarkistakaa, että kotivakuutus on kunnossa.
  • Alkavan uusinnan jälleen vähenevät riskit erilaisille vesivahingoille ullakolla ja saadaan räystäiltä talon seinustalle aika-ajoin tippuva vesi hallintaan.

Hallituksen työlistalla seuraavaksi

  • Tilinpäätöksen 2023 tekeminen ja varsinaisen yhtiökokouksen valmistelu. Paljon on edessä taas työtä ja samalla päällä operatiiviset asiat katon uusintaan liittyen. Varsinaisen yhtiökokouksen ajankohdasta tiedotetaan myöhemmin.
  • Vuoden 2023 loppu oli ja alkuvuosi 2024 tulevat olemaan edelleen poikkeuksellisen työlästä aikaa taloyhtiön hallinnolle. Tämä voi aiheuttaa joskus viiveitä pienempiin asioihin reagoimisessa, pahoittelut siitä etukäteen.

Muita asioita

Taloyhtiön omistamaan ”talonmiehen asuntoon” etsitään uutta vuokralaista 1.3.2024 alkaen. Ilmoituksia ei vielä ole näkyvillä, mutta jos tiedät jonkun etsivän vuokra-asuntoa – ota yhteyttä isännöitsijään. Yritetään saada ilmoitukset myös etenemään piakkoin.