Ajankohtaista lokakuussa

Tässä tiedotteessa paljon pienempiä asioita lueteltuna alla.


TAPAHTUMIA LOKAKUUSSA:

  • Hallituksen puolesta vesikaton remontin tarjouspyyntöasiakirjat ovat valmistuneet - ja nyt ne lähtevät urakoitsijoille. Odotellaan sitten onkin aikaa vastauksia urakoitsijoilta. Asia on nyt päässyt yhden askeleen eteenpäin.
  • Kiinteistön kuntokartoitukseen liittyvä päivä on 7.11.2023. SIlloin taloyhtiön tiloissa liikkuu asiantuntijoita ja soveltuvin osin hallituksen jäseniä. Asukaskysely on myös tulossa - kun se tulee, toivomme vastauksia täydentämään kuntokartoitusta.

TURVALLISUUS

  • Liukkaat kelit tulevat taas, liikkukaapa varoen. Tunnettuja liukkaita paikkoja ovat ainakin porraskäytävien syvennyksien edustat (joskus ovat vallan peilijäässä), vesirännien edustat ja takapihalle johtavat portaat.
  • Taloyhtömme eteen kadun puolelle on ilmestynyt jo uutta asfalttia ja uuden siirtokehoitukset. Tieto kulkee nihkeästi, en oikeastaan (allekirjoittanut) tiedä muuta kuin mitä kadulla kylteissä lukee ja sen, että olen tehnyt kolmannen valituksen jalkakäytävän kunnosta. Asfaltti on reikäinen kohdissa lähempänä Messeniuksenkatu 9:ää. Toivotaan että nyt asialle tapahtuisi jotakin.
  • Ullakolle tuntuu kertyvän kaikenlaista romua - perinteinen ja "loputon asia" ja valitettavasti turvallisuusasia. Käytävillä ei saa olla tavaraa ja turhaa palokuormaa pitää välttää. Ullakolle viedään vanhaa tavaraa kun ei viitsitä viedä niitä muuton yhteydessä sorttiasemalle. On patjoja, pöytiä, pahvilaatikoita, valaisimia, ja kalusteita. Asialle pitää taas tehdä jotakin, ja perinteisesti omistajia ei "saada kiinni". Ja osakkeenomistajat joutuvat maksumiehiksi, kun niitä sitten huoltoyhtiön toimesta viedään sorttiasemalle.
  • Muistakaa testata palovaroittimenne aika-ajoin. 1.12.2023 on "valtakunnallinen" palovaroittimen testauspäivä. Mutta voisihan sen tehdä jo nyt jos polttaa kynttilöitä.
  • Muistetaan, että LED kynttilät ovat ihan näppäriä ja urvallisia sisustuslementtejä. Niiden sisäiset ajastumet voivat sytyttää ne loistamaan vaikka joka ilta hämärän laskeuduttua. Mutta sitten jos käytät LED valoja ja oikeita kynttilöitä sekaisin, ole erityisen tarkkana sammuttamisen osalta.
  • Mikäli havaitset taloyhtiön alueella numerokoodillisia avainsäilöjä, ilmoita niistä taloyhtiön hallinnolle. Avaimien huolellisen säilyttämisen osalta on vaikea nähdä avainsäilöjen sijoittaminen kiinteistön alueelle asialliseksi toiminnaksi. Mikäli näitä säilöjä edelleenhavaitaan, hallitus joutuu käsittelemään asiaa. Helpota hallinnon työtä, ja poista mahdolliset avainsäilöt ennen kuin asiaan voidaan joutua puuttumaan.

ASUMISMUKAVUUS

  • Muistutuksena niille, joilla on tapana vaihtaa tuloilmaventtiilien suodatinsukat kaksi kertaa vuodessa, niin ensilumen laskeuduttua on näppärä aika vaihtaa suodatinsukat. Kesän pölyt roskikseen ja puhtaampaa ilmaa talvikaudeksi sisään. Seuraavan kerran vaihto sitten, kun kevään hiekoituspöly on saatu siivottua pois kaduilta.
  • Jahka pihakalusteet ovat kadonneet taas talvisäilöön, käyn säätämässä taas pihavalojen ajastusta. Vähennetään vähän valosaastetta öisin.

Paljon pieniä asioita, ja vähän huomautuksia - kaikki rakentavassa hengessä. Kokonaisuus syntyy myös pienistä asioista. Tällä kertaa paljon muistutuksia turvallisuuteen liittyvistä asioista.


Henrik Ekman