Elo- ja syyskuun tapahtumia

ELO- JA SYYSKUUN TAPAHTUMIA

 

ELISAN KIINTEISTÖLIITTYMÄ ON KÄYTTÖSSÄ

Elisan kiinteistöliittymä saatiin toimimaan 28.9.2023 ja kertaukseksi:

TV- ja radion yhteisantenniin ei tehty muutoksia, järjestelmämme on edelleen DVB-T/T2

Jos olit Telian tai Kotilinja laajakaistan asiakas (kiinteä liittymä), voit jatkaa niiden käyttöä

Taloyhtiö kustantaa 25M/25M nopeuden sisältyen yhtiövastikkeeseen ja nopeus riittää verkkoselaamiseen, sähköpostiin ja todennäköisesti Ylen Areenan katselemiseen yhdelle henkilölle

Kiinteistöliittymä tarjotaan vain huoneistojakamon ATK-pistokkeen (RJ45, Ethernet-liitin) kautta. Huoneistojakamo on peltinen laatikko eteisessä katon rajassa, johon voi kytkeä tietokoneen suoraan Ethernet-johdolla. Yleensä kannattaa kytkeä siihen WLAN tukiasema/reititin, joka muodostaa huoneistoon oman tietoturvallisen aliverkon langattomasti ja tarvittaessa myös langallisesti.

Suuremmista yhteysnopeuksista pitää maksaa ja sopia suoraan Elisan kanssa ja kuten nykyisten muiden internetliittyminen lopettaminen. Katso Elisan hintatiedot edellisestä kuukausitiedotteesta.

Taloyhtiöllä on mahdollisuus nostaa yhtiövastikkeeseen sisältyvää nopeutta kolmen vuoden sopimusjakson aikana, mutta sitä harkitaan noin vuoden päästä sopivan ylimenokauden jälkeen.

 

**********************************************************************************************************

(Tästä kohtaa tiedotetta on poistettu osuus, joka on tarkoitettu vain osakkeenomistajille. Osakkeenomistajat voivat lukea viestin Hausvise järjestelmän kautta)


********************************************************************************************************** 


VESIKATON UUSINNAN SUUNNITTELU

Suunnittelu on aloitettu, mutta uutta tiedotettavaa ei vielä ole, koska uusia dokumentteja ole vielä suunnittelusta saatu. Markkinatilanne tulee olemaan monitahoinen, kustannukset ja lainoituksen korot ovat nousseet – mutta rakennusala on muutoin vaikeuksissa. Mikä tämä nettovaikutus tulee olemaan taloudelliseen puoleen, jää nähtäväksi.


PIENIÄ KORJAUKSIA

Kesän ja syksyn aikana on tehty pieniä korjauksia – rappauskorjaus seinään pihan puolella, B-portaassa pieniä maalauksia ja korjattu pimeneviä valaisimia. Suurempiin korjauksiin ei ole ryhdytty, kun tavoite on tukevoittaa kassaa 3-4kk vastikekertymän suuruiseksi. Talkootyönä tehtiin sireenien leikkaus sisäpihalla.

  

TALOUSTILANNE

Taloustilanne on kohtuullinen, mutta kassaan ei ole vielä kertynyt 3-4kk vastikekertymää. Siksi korjauksia ei juuri nyt suoriteta elleivät ne ole kiireellisiä tai kustannukset liity vesikaton tai liiketilojen selvityksiin. Kassassa on nyt 5.10.2023 noin ~1.8 x kuukausittaisen vastikekertymän verran rahaa (~40.000€). Kustannuksia tälle vuodelle syntyy edellä mainituista suunnitteluista ja selvityksistä.

 

ENERGIAN SÄÄSTÖ

Olemme siirtyneet taas lämmityskauteen, ja vaikka pulaa sähköstä tai energiasta ei ole, niin:

Nipistä hieman lämmityksessä – jos siihen on mahdollisuutta. Älä kuitenkaan tingi kylpyhuoneen lämmityksestä tai etenkään tuuletuksesta käytön jälkeen.

”Astetta lyhyemmät” suihkut ja maltillinen lämpimän veden käyttö tuovat säästöä ja ovat myös ekologisia tekoja

Hallitus käsittelee seuraavassa 12.10.2023 kokouksessa palataanko lämmityksen tasossa takaisin kohti normaalia tasoa, josta nipistettiin ”astetta alemmaksi” viime talvena


As Oy Messeniuksenkatu 7:n ja hallituksen puolesta,

Henrik Ekman