Heinä- ja elokuun tapahtumia taloyhtiössä

YLEISTÄ

Taloyhtiön hallitus ei ole kesälomakaudella kokoontunut, mutta kokoontui etäkokouksessa kattoremontin hankesuunnittelun aloituskokoukseen. Muutoin yhteyttä on pidetty sähköpostitse hallituksen ja isännöitsijän välillä tarvittavin sähköpostipäätöksin.


TALOUDESTA

Taloustilanne on kohtuullinen, mutta edelleen pidättäydytään ei-pakonomaisesta korjauksessa kassan vahvistamiseksi. Mitään suuria yllätyksiä ei onneksi ole tullut kesän aikana. 


ELISAN KIINTEISTÖLIITTYMÄN KÄYTTÖÖNOTTO ALKAA

Edellisellä viikolla on Elisalta ja Elteliltä oltu allekirjoittaneeseen yhteydessä käytännön asioissa. Eltel hakee kaivuulupaa kaupuniglta ja taloyhtiön osalta suunnitelmat tehtäneen tällä viikolla. Elisa on avannut jo kiinteistöliittymän myynnin internetsivuillaan, ja kertauksena vielä, että taloyhtiö kustantaa perusnopeuden 25M, ja lisänopeuksien kustannukset on lueteltu alla:

  • 25M, 0 €/kk/huoneisto - sisältyy yhtiövastikkeeseen
  • 150M, 11.99 €/kk/huoneisto
  • 600M, 21.00 €/kk/huoneisto
  • 1000M, 28.99 €/kk/huoneisto
  • Lisäksi lisänopeuden kytkentämaksu on noin 8€ voimassa olevan hinnaston mukaan
  • Vaikka puhumme nyt "Elisan valokaapelin tulosta taloon", huoneistoihin asti valokaapeli ei tule - vaan se tulee Ethernet johdotuksella

Perehdy asiaan jos olet siirtämässä interneliittymääsi nyt Elisalle tai jos otat vain käyttöön yhtiövastikkeeseen sisältyvän internetliittymän. Sen verran monta yksityiskohtaa asiassa on, että tässä tiedotteessa ei käydä kaikkia yksityiskohtia läpi, mutta huomioi seuraavat asiat:

1) Tee henkilökohtainen sopimus lisänopeudesta Elisan kanssa

2) Huolehdi vanhan liittymästi irtisanomisesta tai ole yhteydessä Elisaan, jos he voivat sen tehdä puolestasi

3) Huomaa, että kiinteistöliittymä ei estä kilpailevien (esim Telia) käyttämistä. Tätä tiedotetta tehdessä ei ole tiedossa loppuuko Elisan VDSL yhteys kiinteistöliittymän käyttöönoton yhteydessä

4) Tiedosta tarvitsetko uusia päätelaitteita vaihdon yhteydesssä tai pitääkö nykyisiä retittimiä/tukiasemia/modeemeja resetoida/konfiguroida, jotta ne toimisivat kiinteistöliittymässä. Etenkin jos sinulla oli vanhemman tekniikan VDSL-liittymä käytössä modeemin avulla.

5) Huomaa, että uusi kiinteistöliittymä tulee tarjolle huoneistossa eteisen huoneistojakamoon - ei huoneiston perinteiseen kolminapaiseen puhelinpistokkeeseen kytkettynä. Ja omistamasi päätelaite (WLAN tukiasema tai routteri) tarvitsee sinne myös sähköä toimiakseen, joten tukiaseman / routterin sijoittaminen pitää ajatella myös siltä kannalta. Virtajohto routterille/tukiasemalla ja Ethernet johto huoneistojakamosta routterille/tukiasemalle

6) Lue "etanapostissa" sinulle tulleet Elisan tiedotteet

Ja kaikille vielä muistutus - TV- ja radion yhteisantennijärjestelmä ei muutu. Mahdolliset viittaukset tuohon muutokseen eivät päde meidän taloyhtiöömme.

Taloyhtiön Facebooksivulla voi yhdessä keskusteluhaarassa seurata tarkemmin mitä asiassa kulloinkin tapahtuu.


ELTEL ON VAIHTANUT ETÄLUETTAVIA SÄHKÖMITTAREITA

Tiettävästi etäluettavia mittareita juuri vaihdettiin taloyhtuössä Eltelin toimesta 19.8.2023 alkaen. Huoneistossa ei tarvinnut käydä, kaikki mittarit ovat rappukäytävän pienissä komeroissa. Pieni sähkökatko tuli kaikille siitä syystä. Tämä toimenpide ei aiheuttanut taloyhtiölle kustannuksia.


VESIKATON UUSIMISEN SUUNNITTELU

Wanne Oy on aloittanut katon uusimisen suunnittelun - ja hallitus kokoontui täydellä vahvuudellaan aloituskokoukseen.


YLIMÄÄRÄISESTÄ YHTIÖKOKOUKSESTA

Kesä- ja heinäkuun tiedotteessa (nähtävillä vain Hausvise palvelusta osakkeenomistahille) viitattiin tulevaan ylimääräiseen yhtiökokoukseen. Näistä ei tätä kirjoitettaessa ole vielä uutta sanottavaa, mutta asioita valmistellaan taustalla. Hallitus myös linjasi, että on pidettävä kaksi ylimääräistä yhtiökokousta - emme yritä yhdistää asioita yhteen ylimääräisen yhtiökokouksen. Toinen tarvitaan vesikaton uusintaa varten, kun siihen vaadittu valmiustaso saavutetaan loppuvuonna.


MUITA PIENIÄ ASIOITA

Rappukäytävien matot on pesty, ja pieniä korjauksia suunnitellaan tilanteen mukaan. Vuoden 2023 pesutupamaksut eivät ehkä ole menneet maksuun, tarkisetaan tilanne.


Taloyhtiön puolesta, Henrik Ekman