Yhtiökokous on pidetty ja toukokuun tapahtumia

Tapahtumia toukokuun lopussa:

  • Yhtiökokous on pidetty 15.5.2023 ja kokouksen pöytäkirja on allekirjoitettu.
  • Uusi hallitus on Henrik Ekman (pj.), Sinikka Saloila, Iida Asikainen ja Tatu Rekola (siht.)
  • Yhtiökokous meni allekirjoittaneen mielestä hyvässä ja asiallisessa hengessä, ja osakkaat voivat lukea yhtiökokousmateriaalia siten, että kaikki vastuuvapaudet, päätösesitykset, lainanottovaltuudet sekä tulo- ja menoarvio meni kuten materiaalissa oli esitetty.
  • Yhtiövastikkeet ja rahoitusvastikkeet hyväksyttiin esitysten mukaisesti - huomatkaa siis tulevat uudet yhtiövastikkeet 1.7.2023 alkaen sikäli kun teillä on automaattimaksuja päällä pankissanne. Harmittavaa on, että yhtiövastike nousee, mutta siinä suhteessa taloyhtiömme ei ole mitenkään poikkeuksellinen.
  • Isännöitsijä on koostanut osakastiedotteen, joka tulee omia reittejä. Koska tiedotteessa on niin tarkkoja tietoja taloyhtiöstä, ja tämä www-sivu ei ole tunnistautumisen takana, niin allekirjoittanut ei kopioi sisältöä tähän. Kyseinen tiedote ei ole vielä Hausvisessä luettavissa (26.5.2023), mutta matkalla sinne.
  • Hallitus on kokoontunut kerran ja järjestäytynyt ja kartoittaa tärkeimpiä tehtäviä kesän ajalle sekä yhtiökokouksessa päätetyt asiat on laitettu toimeksi. Vesikaton uusimisen suunnittelu on aloitettu, ja suunnittelun tarjouksia aletaan etsiä isännöitsijän toimesta. Vesikatto myös tarkastetaan kesällä, ettei talvella tulisi sitten ongelmia - vanha katto kun on vielä talven 2023-2024 yli.
  • Hallitus pyrkii kokoontumaan kerran ennen kesälomia - paljon on asialistalla työtä. Se tehdään mitä ehditään, se täytyy nyt todeta, koska "kaistaa" varataan nyt tärkeimpiin asioihin. Jotkut asiat käsitellään sitten viiveellä, pahoittelut siitä, mutta asioita nyt priorisoidaan ja vauhti pääsee nousemaan sitä mukaa kun saadaan osin uusi hallitus täyteen vauhtiin.
  • Talous on sen verran kireä, että tarkoituksellisesti kassaa pullistetaan 2-3kk vastikkeiden tasolle, eikä juuri nyt etukenoon pyritä kuluttamaan tämän vuoden tuloja, ellei pakonomaisia asioita tule eteen.
  • Kiinteistöliittymäasia ei ole yhtiökokouksen alla ole edennyt, mutta jahka saadaan hallitus vauhtiin - niin työryhmällä jo valmisteltuja asioita voisi ajaa kohti päätöksiä. Tavoitteena olisi tuoda taloon valokuitu ja sitä myöten kohtuuhintainen perusliittymä, mutta josta sitten lisärahalla saa sitten laajakaistalle nopeutta riittämään erilaisiin tarpeisiin. TV-järjestelmään ei kannattane tässä kohtaa puuttua, rajataan muutos vain internetliittymiin.
  • Tänä vuonna kulut nousevat edelleen, ja melkoista pelitekniikkaa vaatii luovia sitä vastaan. Energian säästössä parasta olisi nyt kesällä - astetta lyhyempi suihku ja lämpimän käyttöveden valistunut käyttö (1/3 kaukolämmon energian kustannuksesta). Jokaisella on energian säästöön avaimet, ja kiitos siitä, että energian säästö kuitenkin onnistui talvella 202-2023.