Toukokuun tapahtumia

Edellisestä tiedotteesta on jo aikaa – mutta nyt ei merkittäviä asioita ole tapahtunut ja yhtiökokouksen valmistelu vie hallinnolta aikaa. Yhtiökokous on tulevana maanantaina, ja siitä sitten uudella valitulla hallituksella mennään eteenpäin. Hallitus pyrkii pitämään järjestäytymiskokouksen heti yhtiökokouksen jälkeen.

Tärkeimmät asiat tällä erää ovat:

  • Taloyhtiön talous on hallinnassa, mutta haasteellinen, josta syystä korjauksissa ja investoinneissa edetään maltillisesti jopa tarkoituksellisesti hitaasti. Lainoitustarvetta ei ole, ja tavoite on kerätä takaisin 2-3 kuukauden yhtiövastikkeiden suuruinen puskuri kassaan yllättäviä tilanteita varten. Yhtiövastikkeisiin palataan yhtiökokouksessa sekä hallituksen valtuuksia yllättäviä tilanteita varten käsitellään yhtiökokouksessa. Tämä vuosi on nousevien kustannusten vuosi.
  • Kylpyhuoneiden pienkorjaukset on suoritettu – ja tällä korjauksella hallitsemme niiden elinkaaren maksimointia ja siirretään korjauksia mahdollisuuksien mukaan tuonnemmaksi.
  • Kuukauden turvallisuusvinkkinä annettakoon se, että muistetaan lukita ovet aina yleisistä tiloista poistuttaessa. Taloyhtiön lukitusjärjestelmän avaimien suojaukset ovat vanhentuneet ja avaimia on sen verran ollut vuosien saatossa käytössä, että on syytä pitää pyörät hyvin lukittuna ja niiden vakuutukset kunnossa eikä säilyttää ullakoilla ja verkkokellareissa mitään arvokasta tavaraa. Arvokkaiden esineiden paikka on huoneistossa paremmin hallittavan lukituksen takana. Mitään varkaustapauksia ei nyt ole viime aikoina ollut, mutta niitä tapahtuu Töölön alueella. Muistakaa myös toimittaa aina lukkojen ja turvalukkojen vaihdon yhteydessä vara-avain taloyhtiön kiinteistöhuollolle avaimine unohduksia varten sekä mahdollista kiireellistä taloyhtiön edustajan pääsyä huoneistoon omaisuuden suojaamiseksi. Taloyhtiössä ei ole yleisavainjärjestelmää.
  • Energian kulutuksesta – allekirjoittanut perehtyy juuri asiaan tarkemmin eikä ole alan syväosaajan – mutta on selvää, että kuluvalle vuodelle joudutaan budjetoimaan merkittävästi enemmän rahaa lämmitykseen Helenin ennusteen pohjalta. Eli tämä on yksi merkittävin vuoden 2023 kuluja nostava asia. Hyvää asiassa on, että sääkorjattu energian kulutus oli vuonna 2022 pienin verrattuna vuosien 2018-2022 aikajaksolla. Eli uuden lämmönvaihtimen, huoneistojen lämpötilan säädöillä/laskemisella ja asukkaiden valistuneella lämpimän käyttöveden kulutuksella on saatu säästöjä aikaan. Tästä iso kiitos kaikille asukkaille – toimenpiteet ovat tehonneet. Mutta tämä vuosi jatkuu korkeampien kustannusten värittämänä, olisi hyvä jos suihkut olisivat ”astetta lyhyempiä”, lämpiminä käyttöveden käyttäminen edelleen olisi valistunutta. Jos huoneisto nyt keväällä tuntuu lämpimältä, voi lämpöpattereiden asetuksia vähän himmata.
  • Katon vuositarkistus on tilattu – vuosittain tehdään tarkastus, niin kauan kuin vanhan vesikaton kanssa eletään. Yhtiökokouksessa sitten linjataan tätä asiaa tulevaisuuteen.

Taloyhtiön puolesta, Henrik Ekman