Maaliskuun tapahtumia

Maaliskuun tapahtumia taloyhtiössä

Yhtiökokoukseen valmistautuminen on aikaa vievin asia juuri tällä hetkellä. Materiaali alkaa olla jo hyvällä tolalla ja tavoite varsinaiselle yhtiökokoukselle on 17. huhtikuuta alkavalle viikolle. Katsotaan vielä, että kaikki valmistuu ajoissa ja virallinen kutsu sitten pitää tietenkin lähettää.

Tulevan kauden yhtiövastikkeista on sanottava, että yhtiövastiketta pitää nostaa. Kulut nousevat ja samanaikaisesti ehdotetaan pidettäväksi normaali korjausbudjetti. Pitkällä jänteellä talous on järkevä suunnitella näin. Turhaan ei kuluvana korjata mitään, ja kun kassa vahvistuu ja sieltä varoja voidaan käyttää aikanaan. Korotus näyttäisi olevan +12%. Ja yhtiökokouksessa sitten otetaan kantaa myös vuoden 2024 korjauksiin. Mutta palataan kaikkiin näihin asioihin yhtiökokouksessa.

Osakaskyselyn tuloksia on käsitelty hallituksessa – kiitoksia kaikille vastanneille ja kirjallisia kommentteja jättäneille. Asiaan palataan tarkemmin toimintakertomuksessa sekä yhtiökokouksessa.

Muistakaa maksaa ylimääräinen yhtiövastike, jos ette ole jo sitä maksaneet. Saadaan vahvistettua kassaa mahdollisia yllätyksiä varten. Kassa oheni, koska kylpyhuoneiden korjaukset voitiin maksaa kassavaroin.

Taustalla on selvitetty myös kiinteistöliittymiä internetyhteyksiin, mutta kaikkia tarjouksia ei ole saatu. Kiire asialla ei ole, ja selvitetään tämä asia nyt huolellisesti. Kovin hitaasti on yksi päätoimija tarjouskyselyihin vastannut.

Lämmitysenergian hinta on edelleen korkea, talouden kannalta on järkevää edelleen olla talkoissa mukana - astetta alempana lämmityksessä ja etenkin lämpimän veden käyttämisessä. Onneksi sähkön hinta, omasta sopimuksesta riippuen, on kohti normaalia ja tämä markkinahäiriö tasoittuu. Viikko pari sitten vähän säädettiin huoneistojen lämpötilaa. Voi olla, että säätöä tuskin huomaa, säätö oli niin pieni, mutta tavoite oli vähän loiventaa vilun tunnetta nollakeleillä. Mutta perussäädöillä ollaan edelleen "astetta alempana".


Henrik Ekman