Pääovi Oy:n joulutiedote 2022

Joulun jätteet oikeisiin astioihin
Joulunajan jätteiden kierrätyksessä on hyvä muistaa muutama ohje. Viemärit tukkiva kinkkurasva on kestopulma. Paistorasvaa ei saa kaataa viemäriin, sillä hyytyessään se tukkii putkiston ja pahimmillaan jätevedet nousevat sisään. Jäähtynyt ja hyytynyt rasva pitää laittaa biojätteeseen.

Joulun jälkeen roska-astiat pursuilevat, joten kuivat roskat kannattaa viedä roskikselle vasta jäteastioiden tyhjennyksen jälkeen. Lahjapakettien käärepaperit kuuluvat sekajätteeseen, sillä pinnoitettuja ja teippisiä lahjapapereita ei voi laittaa paperinkeräykseen.

Joulukuusen hävittäminen 
Kuusta ei kannata pakata muoviin, sillä useimmiten kuuset päätyvät biojätteeseen tai hakkeeksi. Rappukäytävä pysyy siistinä, kun kuusen kaataa esimerkiksi ison lakanan päälle. Lakana suljetaan kulmista niin, että kuusi jää pussiin. Kuljetettaessa varisseet neulaset on helppo tyhjentää lakanan päältä bioroskikseen. Jäteastioiden viereen jätetyt kuuset viedään pois tammikuun lopulla. Laita kuitenkin kuusi niin ettei se kaadu kulkuväylälle.
 
Kynttilöiden polttaminen ja palovaroittimen tarkistaminen 
Huomioithan kynttilöitä polttaessasi, että kynttilät ovat turvallisesti asetettuna paikkaan, jossa ne eivät voi aiheuttaa tulipaloa (huom. kotieläimet ja lapset). Kynttilöitä ei tule polttaa liian lähellä toisiaan ja kynttilöiden alla on aina käytettävä palamatonta alustaa. Muistathan tarkastaa palovaroittimen toiminnan säännöllisin väliajoin.

Tervetuloa vuosi 2023!
Uusi vuosi on ovella ja juhlat kuuluvat monen perinteisiin. Muistathan, että uudenvuoden ilotulitteita ei saa ampua taloyhtiön pihalla. Ilotulitteet voivat aiheuttaa vaaratilanteita, jos tulitteita lentää ikkunoihin, parvekkeille tai ulkona liikkuvien päälle. Mikäli pidät uudenvuoden juhlat asunnossasi, on asiasta kohteliasta ilmoittaa naapureille etukäteen.

Hyvää joulun aikaa ja onnea vuodelle 2023 toivottaa Pääovi Oy:n väki!
Haluamme kiittää taloyhtiöin hallitusta, osakkeenomistajia ja asukkaita kuluneesta vuodesta. Nyt on aika rentoutua ja valmistua joulun viettoon.

Palvelemme joulunpyhien ja uudenvuoden aikana seuraavasti: 

  • 22.12. toimistomme suljetaan klo 13.00
  • Joulu 23.12 - 26.12 suljettu