Kylpyhuoneremonttien ajankohdat - ajankohtaista syyskuussa 2022

KYLPYHUONEIDEN KORJAUKSIEN AJOITUS

Valvojalta saatu tieto kylpyhuoneiden ajankohdista:

  • Huoneistot B56 ja B52 korjataan välillä 10.10.2022 - 11.11.2022.
  • Huoneistot B45 ja B44 korjataan välillä 14.11.2022 - 16.12.2022.
  • Huoneisistot B34 ja A9 korjataan välillä 9.1.2023 - 10.2.2023.

Jos huoneistosi on korjauksen kohteena, varmista yhteydenpito valvojaan Krister Lindqvist ja Genelli Oy. Tiedota myös mahdollisia vuokralaisia. Muista myös sopia selvästi lisätöistä ja mieltää mikä on taloyhtiön kustantama normaalitaso (esim. ei lattialämmitystä).


IKKUNOINDEN SILIKONIEN VAIHTO SEKÄ TOIMINNAN TARKISTUS

Ikkunoiden silikonien vaihto ja tarkistus sekä tarvittavat korjaukset kadun puolella ovat meneillään, mutta onneksi jo loppusuoralla. Kiitos joustavuudestanne - korjaus on tullut tarpeeseen ja harkitaan sitten ensivuonna vastaavan tekemistä pihan puolen ikkunoille. Korjaus ei ole ollut ihan halpaa puuhaa, koska tunteja kuluu - mutta korjaamattomuus ei ole viisasta. Asukkailta on tullut palautetta toimivista mekanismeista sekä vedontunteen vähenemisestä. Myös veden turvottamia listoja on vaihdettu ja toivon mukaan uudet silikonit toimivat ikkunat vähentävät näitä tapauksia elinkaaren aikana.


ENERGIAN SÄÄSTÖ

Muistakaa säästellä lämpimän käyttöveden käyttöä - olkaa talkoissa mukana! Asiasta vähän enemmän hetkeä myöhemmin. Lämmitysenergian hinta nousee lokakuussa Helenillä. Jos voit, himmaa vähän huoneiston lämpötilassa omahetoisesti. Älä täysin sulje mahdollista lattialämmitystä ja muista reilu tuuletus kylpyhuoneeseen (vaikkapa ovi täysin auki muutama tunti käytön jälkeen). Suurimmat vedet ja pisarat voi myös sipaista lastalla pois tai pyyhkäistä eurooppalaiseen tapaan asiaan tarkoitetulla pyyhkeellä. Hallitus ja isännöitsijä työstävät energia-asioita ja vuoden 2022 budjettia. Pidetään mielessä, että tänä talvena pitää vähän olla talkoohenkeä - ja toivotaan vuoden 2023-2024 talvelle normaalimpia näkymiä.


HUONEISTON VARA-AVAIN

Ikkunakorjauksien yhteydessä on käynyt ilmi, että taloyhtiöllä ei ole ollut kaikkiin huoneistoihin vara-avaimia. Asukkaan vastuulla on toimittaa huoltoyhtiölle vara-avain. Voit tarvita tuota palvelua joskus ja hätätilanteissa huoneistoon on päästävä. Jos ei pääse avaimilla, sinne voidaan joutua menemään muilla keinoilla - ja sen jälkeen keskustellaan rikkoutuneiden asioiden korjauskulujen kanavoimiseen osakkeenomistajalle.


KULUVAN VUODEN 2022 TALOUDESTA

Kustannukset nousevat ja asiaa seurataan. Toistaiseksi ei sellaista näköpiirissä, että mitään erityisiä toimenpiteitä tulisi tehdä. Tietysti yllättäviä asioita voi tulla eteen ja ikkunakorjauksien lopullista kustannusta ei tiedetä, mutta tämän hetken tiedon valossa - edetään suunnitellusti ja normaalisti nykyisen budjetin puitteissa.