Kesäkuun tiedote taloyhtiön tapahtumista

TIEDOTE 12.6.2022

Kesä on alkanut ja toivotaan, että tänä kesänä ei suuria yllättäviä asioita syntyisi. Hallitus kookoontui kaksi kertaa touko-kesäkuussa varsinaisen yhtiökokouksen jälkeen.

KYLPYHUONEREMONTIT

Kuuden kylpyhuoneen remontit tehdään suunnitellusti Genelli Oy yrityksen toimesta puitesopimuksen mukaan. Mutta kuten arvata saattoi, tämä vuosi on ja tulee loppuvuotta kohti olemaan kustannustason nousun kanssa painimista. Hallitus joutui hyväksymään 7.5% korotuksen puitesopimukseen. Remontin aloitus taasen viivästyy syyskuun alkuun johtuen korjausta tuottavan yrityksen kapasiteetista. Kyseisiä kuutta huoneistoa tiedotetaan tarkemmin käytännön asioista sitä mukaa kun yksityiskohtia tulee esille. Tärkeää on muistaa etukäteen tarkistaa ja kirjallisesti sopia mikä taso korjauksessa ja ennallistamisessa on taloyhtiön kustantamaa perustasoa ja mikä on osakkeenomistajan vastuulla. Urakan valvojana taloyhtiön puolelta toimii Krister Lindqvist perinteiseen tapaan.

TALOUS

Taloudesta ei ole mitään poikkeavaa sanottavaa, vaan toistaiseksi mennään suunnitelmien ja budjetin mukaan. Koska kustannustaso nousee, rahojen käyttöä mietitään ja myös kohteita missä kustannussäästöä olisi saatavissa.

MUITA AJANKOHTAISIA ASIOITA 

  • Kattoa tiivistetään kesän aikana tehdyn katon PTS-suunnitelman mukaisesti, mutta tiettyjä lisävarusteita ei asenneta
  • Ravintolan terassille tippui rappauksen/betonin palaisia katolta, ja terassin markiisin reikä kertoo millä vauhdilla pala on maata kohden pudonnut. Henkilövahinkoja ei syntynyt, mutta juuri nyt terassi on käyttökiellossa, kunnes nostoautolla katon kunto tarkistetaan ja mahdollinen muu irtonainen aines poistetaan. Siinä välissä toivotaan tilanteen mukaista joustamista niin, että ravintolan tuolit saattavat olla terassialueen ulkopuolella. Ei sekään ehkä kaikkien säädösten mukaista ole, mutta tämä on epätavallinen tilanne. Turvallisuudesta ei tingitä ja joustetaan siinä missä voidaan.
  • Romupyörät lähtivät pois, niitä ei sitten enää ole. Huoltoyhtiö toimitti pyörät pois.
  • Rappukäytävien matot pesetetään – sitä vähän viivytettiin kylpyhuoneremontin takia – mutta koska se ei kesäksi alkanut, niin laitetaan työn alle
  • Kesän aikana katolle asennetaan yhteen hormiin koeluontoisesti vedonparantaja (metallin värinen pyörivä ”ropellipallo”, joka pyörii tuulen voimalla). Tarkoitus on testata yhdessä ongelmallisessa hormissa kannattaako näitä asentaa aikanaan tulevan kattoremontin yhteydessä.
  • Teetetyn ikkunakyselyn osalta ei vielä päätetty toimenpiteistä, ja tällä hetkellä odotellaan muutamien tunnettujen ikkunoiden ongelmien korjauksien laskuja ja katsotaan mitä on vuonna 2022 järkevää tehdä lisää
  • Kuivaushuoneen kuivaavan laitteiston toiminnassa on häiriöitä, asiaa selvitellään. Kuivuminen on hidasta.

PIHASTA

  • Kesä on parhaimmillaan ja valot palavat ajastetusti puoleen yöhön asti.
  • Jos käyttätte grilliä, pitäkää grilli hiekkaovaalissa, niin ei satu vahinkoja. Ja jos grilliä käytetään, se kuka sen sytytti, myös vahtii sen aina hiilien sammumiseen asti. Eikös vain? Vanhoille hiilille on oma palamaton ja paloturvallinen astia pihalla.
  • Rottien myrkytys jatkuu pihalla ylläpitotasolla. Saadut tiedot antoivat ymmärtää, että koteloista on kadonnut myrkkyä. "KImisec" tarroilla varustetuihin pieniin "työkalupakkeihin" ei kannata koskea ja lapset ja kotieläimet on pidettävä niistä etäällä.