Ajankohtaista maaliskuussa 2022

Tilannekatsaus taloyhtiön tapahtumiin maaliskuussa – taloyhtiön hallitus valmistelee tällä hetkellä tulevaa yhtiökokokusta. Vuoden 2021 kirjanpito ei ole vielä valmistunut, joten vielä valmistellaan kuluvan vuoden suuria suuntaviivoja.

Tuleva yhtiökokous järjestetään pääsiäisen jälkeen, ja tällä kertaa valmistellaan yhtiökokouksen järjestämistä normaalilla tavalla eikä enää etäkokouksena. Suunnitelmana on pitää tilaisuus Folkhälsanin väljässä auditoriossa.

Helmikuussa tehty kylpyhuoneiden kosteusmittaus osoittaa, että ainakin viisi kylpyhuonetta on syytä korjata vuoden 2022 aikana. Tätä kirjoittaessa on vielä kaksi huoneistoa tarkistamatta. Hallitus valmistelee esitystä kohdennettujen huonoimman kuntoluokan kylpyhuoneiden korjaamista oikea-aikaisesti.

Kylpyhuoneiden korjaamisen kustannus liikkuu tasolla 10.000-18.000€/kylpyhuone. Laaja kustannusarvio johtuu siitä, että mahdollisesti laajemmalle levinneen kosteusvaurion korjaaminen on kalliimpaa. Tavoite on, että kohdennetuilla toimenpiteillä pyritään korjaamaan kylpyhuoneita laajempia ja kalliimpia vaurioita välttäen. Ei siis ”ylikorjata”, vaan haetaan tilanteeseen optimia sekä sitä, että yksittäin tehdyt korjaukset ovat todennäköisesti kalliimpia kuin pienissä erissä tehdyt korjaukset. Kun kaikki tutkimusraportit ovat valmiita, voidaan tutkittujen huoneistojen huoneistokohtaiset tulokset jakaa myös tiedoksi kyseisten huoneistojen omistajille.

Taloudesta vuoden 2022 aikana on käytännössä varmaa, että yhtiövastiketta tullaan korottamaan. Edellisellä kerralla sitä laskettiin, mutta nyt on korjaava liike tehtävä kohti uutta kustannustasoa. Tärkeimmät syyt kustannustason nousuun ovat etenkin energia ja oletettu vuoden 2022 yleinen kustannustason nousu, jota kohta väistyvä pandemia ja viimeaikaiset tapahtumat kiihdyttävät. Myös vakuutuskustannukset taloyhtiössämme nousevat merkittävästi. Edelleen myös muihin korjauskohteisiin on varattava rahaa kuten katon kuntotarkistus, ikkunoiden tarkistukset sekä pienkorjauksia. Kaikkiin näihin asioihin palataan tarkemmilla tiedoilla yhtiökokousmateriaalissa.

Tässä vaiheessa tämä kaikki ennakkotietona. Ainakin tässä yhteenvedossa mainitut asiat tulevat yhtiökokouksen asialistalle. Ja edelleen muistutetaan, että taloyhtiön hallitukseen tarvitaan uusia jäseniä.

 

Taloyhtiön puolesta, Henrik Ekman