Ajankohtaista syykuussa 2021

Lyhyesti yhteenveto ajankohtaisista asioista taloyhtiössämme

Hallitus kokoontui 13.9.2021 edelleen koronatilanteen takia etäkokouksena, ja vaikka taloudellisia loppuselvityksiä isoista asioista ei vielä ollut käytettävissä, alla viimeisin tilanne merkittävimmistä asioista:

  • Huoneiston A18 kylpyhuoneen korjaus on valmis, Tiettyjä seurantaa vaativia asioita vielä on ja isännöitsijä työstää taloudellista loppuselvitystä. Muut taloyhtiön kylpyhuoneet aiemmin ilmoitetusti eivät vaadi korjaustoimenpiteitä vuoden 2021 aikana. Seuraavan vuoden toimintasuunnitelman tekeminen alkaa kun tämän vuoden suuret asiat on saatu vietyä loppuun.
  • A-portaan paineisen vesijohdon vesivahingon korjaustyöt huoneistoissa A17, A13, A9, A4 ja A1 on tehty loppuun. Taloudellista loppuselvitystä tehdään, jonka jälkeen nähdään kokonaistilanne syntyneiden kustannusten ja vakuutuskorvauksien osalta. Tämä korjaus on tämän vuoden osalta suurin epävarmuus, mutta koska vahinko korvataan vakuutuksesta, hallitus ei odota suuria yllätyksiä asiassa.
  • Lämmönvaihtimen vaihto on suoritettu loppuun ja urakka on vastaanotettu. Aivan lopulliset ja tarkat kustannukset eivät ole vielä tiedossa. Vaihto meni kuitenkin ennalta suunnitellusti budjettia noudatellen eikä suuria kustannusylityksiä ole odotettavissa. Vaihto tapahtui hieman myöhään lämmityskautta ajatellen ilmojen tilapäisesti kylmettyä, mutta saatiin silti ajallaan ennen todellista talvikautta.
  • Asukkaan aloitteesta päätettiin tehdä romupyörien kartoitus, ja se on juuri meneillään. Kaikki pyörät on merkitty oranssilla teipillä ja ne pyörät joissa merkintä edelleen on 7.10.2021 poistetaan. Tällä toimenpiteellä siistitään pyörävarastoja ja tehdään tilaa talvikaudeksi varastoihin.
  • A-portaan puoleinen ovisummerijärjestelmä hajosi, ja sitä on korjattu useampaan otteeseen. Korjauksesta tuli valitettavan hintava, mutta nyt järjestelmän pitäisi olla kunnossa. Ovisummerijärjestelmä on elinkaarensa loppupuolella ja varaosien saatavuudessa tulee olemaan haasteita. Toistaiseksi järjestelmä toimii, mutta seuraavan hajoamisen yhteydessä on mahdollista, että järjestelmää joudutaan uusimaan. Taloyhtiö yrittää jatkaa elinkaarta hankkimalla varaosia omaan varastoon tulevaisuutta varten.
  • Loppuvuoden aikakan pyritään tekemään pieniä korjauksia ikkunoihin ja tilanteen vaatiessa myös muihin kohteisiin.