Tiedote vesivahingosta 7.5.2021

Taloyhtiössä on havaittu vesivahinko 27.4, jonka syynä on A-portaan 6 kerroksessa huoneiston WC-tilan WC-istuimen taustaseinärakenteessa sijaitsevan nousuhormin vesinousun liitoksessa ollut vuoto, joka on valuttanut vuotovettä alapuolella olevien asuntojen WC-tilojen katto, seinä ja lattiarakenteisiin. Tarvittavat toimenpiteet vuodon paikallistamiseksi ja päättämiseksi tehtiin välittömästi. Asukkaille ja osakkeenomistajille, joihin vahinkotapahtuma vaikuttaa, on ilmoitettu alkavista toimenpiteistä.

Taloyhtiö on saanut käyttöönsä vakuutusyhtiön hyväksymän toimijan vahinkotarkastusraportin ja raportin vaatimiin toimenpiteisiin - kuivaus ja ennallistamien - ryhdytään mahdollisimman pian. Kuivauksesta ja korjaamisesta aiheutuu haittaa asumiseen kohteena olevissa huoneistoissa. Tapahtuma on myös hyvä muistutus siitä, että jokaisella on syytä olla oma kotivakuutus vastaavia tilanteita varten niihin kustannuksiin, joita ei kateta tyypillisesti kiinteistövakuutuksesta (esimerkiksi tilapäinen asuminen muualla).

Taloyhtiö on ilmoittanut vahingosta jo vakuutusyhtiöön, jossa taloyhtiöllä on kiinteistövakuutus, ja saadun vahinkoraportin avulla haetaan kiinteistövakuutuksesta korvausta vahinkotapahtumaan.

Heti kun uutta tietoa on saatavilla korvauskäsittelystä, siitä tiedotetaan sekä vahingon kohdanneita huoneistoja tiedotetaan seuraavista toimenpiteistä.

Hallituksen puolesta, Henrik Ekman