Remonttia monella saralla - pieni yhteenveto 15.9.2019

Pieni päivitys tänne intenrnet-sivulle viimeiaikaisista tapahtumista.

Remottia on ollut monella saralla, kiitos kaikille kestämisestä ja joustamisesta. Varsin poikkeuksellinen aikajakso on takana:

* Vesivahinkojen korjauksia A- ja B-portaassa, tämä epäonnekas tapahtumasarja. Lähtökohtaisesti taloyhtiö ei vastaa osakkeenomistajalle aiheutunuta haittaa (esimerkiksi vuokranmenetyksiä), koska taloyhtiö ei ole tuottamuksellisesti aiheuttanut näitä vahinkoja. Osakkeenomistajien sekä asukkaiden on näissä asioissa käännyttävä oman vakuutusyhtiön (kotivakuutus) puoleen. On syytä muistuttaa kaikkia, että tällaiset tilanteet ovat eräs syy pitää oma vakuutusturva riitttävän kattavana.

* Pienempiä korjauksia, koska eräässä huoneistossa korjaaminen aiheutti vielä lisää vaurioita.

* Hallitus yhdessä isännöitsijän ja vakuutusmeklarin kanssa työskentelevät vielä kaikkien vesivahinkojen vaurioiden saattamiseksi loppuun ja vakuutuskorvauksen eteen. Kun lopulliset kustannukset ovat tiedossa, niin tämän vuoden taloudellinen tilanne selkeytyy.

* Ylimääräisessä yhtiökokouksessa päätetyt viiden kylpyhuoneen korjaukset ovat alkaneet. Eli remontin haittaa on niistä myös tiedossa. Huoneistojen asukkaita on erikseen asiasta tiedotettu (allekirjoittaneella ei ole aivan ajantasaisa tietoa).

* Sisäpihalla on maalattu julkisivua. Julkisivun maalaaminen liittyy parin vuoden takaiseen rappauksen (ja parvekkeiden) uusimiseen. Tuolloin maalipintaa ei saatu riittävän tasaiseksi toisestakaan maalauksesta huolimatta, jolloin päädyttin korjaamaa maalipinta tarvittaessa uudelleen maalaamisella takuuajan päättymisen yhteydessä.

Koska väri ei tasoittunut, niin urakoitsija oli sitoutunut maalaamaan 50% (laikukas puoli) omalla kustannuksellaan. Hallitus päätti myös maalauttaa toisenkin puolen taloa taloyhtiön kustannuksella, jotta talon maalaus olisi mahdollisimman yhteinäinen ja silmää miellyttävä.

Tämä remontti on jo loppusuoralla, mutta tarkkaa päivää koneiden poistumiselle en tätä kirjoittaessani vielä tiedä. Maalipinta on nyt selkeästi tasaisempi.

* Roskalaatikoiden muutos paloturvalliseksi ei ole toistaiseksi edennyt. On haluttu saattaa kiireelliset asiat ensin loppuun, eikä aloittaa liian monia asioita samanaikaisesti, jotta meneillään olevien remonttien hallinta ei häiriintyisi.