Etusivu > Tietoa yhtiöstä > Vastikkeet ja käyttömaksut

Vastikkeet ja käyttömaksut

Taloyhtiön kustannukset katetaan yleensä yhtiövastikkeilla, joita osakkaat maksavat taloyhtiölle. Hoitovastike kattaa taloyhtiön normaalista ylläpidosta, hoidosta ja hallinnosta aiheutuvat kulut. Rahoitusvastike eli pääomavastike on käytössä taloyhtiön rakennus- ja korjaushankkeiden rahoittamisessa. Yhtiökokous päättää vastikkeiden suuruudesta. Yhtiöjärjestys määritelee vastikkeiden maksuperusteet.

Riihenharjun yhtiövastike sisältää myös huoneistokohtaisen taloussähkön, sillä taloyhtiössä ei ole huoneistokohtaisia sähkömittareita.

Hoitovastike 1.7.2016 alkaen on 4,50 euroa/m². Hoitovastikkeella katetaan vuosikorjauksia, mm. kylpyhuoneiden seinäkaivojen muuttamista lattiakaivoiksi.

Yhtiövastike, vesimaksu ja saunamaksu erääntyvät maksettaviksi kuukauden 5. päivään mennessä. Isännöintitoimisto on ulkoistanut mahdollisen maksujen perimisen Lindorff Oy:lle.

Vesimaksu 1.7.2016 alkaen on 21 euroa/hlö/kk.

Lisäksi erilaisista taloyhtiön tiloista tai palveluista voidaan periä käyttömaksuja. Tällaisia ovat mm. saunamaksut.

Saunamaksu on 12 euroa/kk.

Rahoitusvastike

Yhtiöllä on rahoitusvastiketta, ylimääräisen yhtiökokouksen vuonna 2011 mukaan on totetutettu vesikatto-, sokkeli- ja salaojitusperuskorjaukset sekä kolmen talosaunan peruskorjaus. Rahoitus hoidettiin lainarahoituksella. Peruskorjaustyöt taloyhtiö rahoitti rakennusaikan nk. limiittilainalla ja vasta kaikkien kustannusten selvittyä taloyhtiö otti peruskorjauslainan, jota peritään rahoitusosuutena/osuus osakkailta.

Huoneisytokohtaisen lainaosuuden voi maksaa pois, jolloin rahoitusvastiketta ei peritä.

.